Trump sender arrige tweets fra Android og venlige fra iPhone

Et amerikansk medie mener at have svaret på, hvornår Trump selv skriver sine tweets - og hvornår han har folk til det.

Den amerikanske præsidentkandidat Donald Trump er kendt for sine kontroversielle udmeldinger.

Senest tirsdag aften, hvor det endnu engang var hans modstander ved præsidentvalget, der stod for skud.

”Våbenejere kan gøre noget, hvis Hillary Clinton bliver præsident," sagde Trump ved et vælgermøde i delstaten North Carolina.

Udtalelsen handlede om, at Clinton formodentlig, hvis hun vinder, vil udpege højesteretsdommere, der går ind for strengere våbenlove. Og det var altså i den forbindelse, ordene faldt.

Donald Trump er også kendt for at være særdeles flittig på Twitter, hvor han langer voldsomt ud efter politiske modstandere, journalister og meningsdannere, der ikke falder i Trumps smag.

Nu viser det sig imidlertid, at der tegner sig et overraskende billede af Donald Trumps adfærd på netop Twitter. Det amerikanske medie CNET har snakket med en ekspert, der afslører, at der bag Trumps tweets skjuler sig et sindrigt mønster.

De kritiske og ofte aggressive tweets er sendt fra en Android-telefon, mens de mere venligsindede og afdæmpede tweets er afsendt fra en iPhone.

CNET konkluderer, at Trumps Twitter-mønster kunne tyde på, at den republikanske kandidats personlige telefon kører på styresystemet Android, mens det formodes, at de venlige mere balancerede iPhone-tweets stammer fra Donald Trumps kampagnestab.

At Trump muligvis sværger til Android kan skyldes, at han tidligere på året opfordrede til at forbyde alle Apples produkter, da firmaet nægtede at hjælpe FBI med at åbne en låst telefon, der tilhørte en af terroristerne fra angrebet i San Bernadino i december 2015.

Når Donald Trumps kampagnestab så alligevel får lov til at benytte iPhones, kan det hænge sammen med, at han har en del aktier i elektronikgiganten fra Cupertino, skriver CNET, der forgæves har forsøgt at få en kommentar til historien fra Trumps stab.

Herunder to eksempler på tweets sendt fra Android:

Og her to tweets sendt fra iPhone: