OVERBLIK: "The Grim Sleeper" blev fældet af dna efter 30 år

16x9
Lonnie Franklin er dømt til døden for ti drab. Foto: Al Seib / Scanpix Denmark

En 63-årig tidligere skraldemand er blevet dømt til døden for at have dræbt ni kvinder og en teenagepige.

Lonnie David Franklin Jr. er onsdag formelt blevet dømt til døden for at være den berygtede seriemorder "The Grim Sleeper". Han er blevet dømt for ti drab og et drabsforsøg.

Her kan du få et overblik over den opsigtsvækkende sag.

* Den nu 63-årige Lonnie Franklin er idømt dødsstraf for at have skudt eller kvalt syv ofre til døde i perioden 1985 til 1988 og tre andre kvinder i perioden 2002 til 2007. Det yngste offer var en 15-årig pige.

* Drabene er begået over tre årtier, og tilnavnet opstod, fordi gerningsmanden tilsyneladende gik under jorden i 13 år.

* Efterforskere mener dog i dag, at "The Grim Sleeper" fortsatte sine drab. Blandt andet forbindes han med flere drab i perioden mellem 1988 og 2002. Disse sager har dog ikke været for retten. I alt kædes han sammen med 25 drab.

* De fleste af ofrene blev voldtaget, inden de blev dræbt. Alle de dræbte var sorte, og mange af dem var prostituerede eller stofmisbrugere.

* Politiet kom på sporet af "The Grim Sleeper", efter at Franklins søn blev arresteret i 2008. På det tidspunkt havde politiet anskaffet sig horder af dna-beviser fra ofrene, men man manglede Franklins dna. Sønnens dna-prøve matchede delvist.

* En politimand fra Los Angeles gik derfor undercover på et lokalt spisested, hvor Franklin ofte satte tænderne i et stykke pizza.

* Heldet var med politiet, da Franklin 5. juli 2010 forlod spisestedet uden at have færdiggjort et stykke pizza og en chokoladekage.