Udland

Hun reddede lille Hope: Nyt børnehjem vil hjælpe flere børn som ham

Danske Anja Lovén reddede den toårige gadedreng Hope fra at sulte. Nu bygger hun et børnehjem for at hjælpe andre udsatte børn i Nigeria.

Den lille dreng Hope blev kendt over hele verden, da danske Anja Ringgren Lovén hjalp ham væk fra livet som gadebarn i Nigeria. Hun delte billederne af den toårige dreng, der var udsultet og svag efter at være blevet udstødt af sin familie, som troede han var heks. 

Det var tilbage i januar, og allerede få måneder senere kunne hun vise billeder af Hope, der dansede rundt - velernæret og frisk. 

Til venstre er billedet, som Anja Lovén lagde op på Facebook den 31. januar 2016, da hun fandt den udsultede dreng på gaden. Til højre er han efter to måneder i kærlige hænder.

Efter at have hjulpet Hope er Anja Lovén nu i gang med et projekt, som skal hjælpe endnu flere udsatte børn i Nigeria: Et børnehjem til omkring 70 børn, der naturligvis har fået navnet "Land of Hope". Det kan både betyde Håbets land og Hopes land.

- Min kæreste og jeg har drømt om det her børnehjem i lang tid. Lige nu har vi 36 børn boende, men den støtte, vi har modtaget det sidste år, har gjort, at vi nu endelig kan bygge vores eget op fra grunden, siger hun.

Anja Lovén forventer, at de løbende vil udvide børnehjemmet, så deres grund på tre hektar vil nå op og huse 200 børn. Børn, som er ofre for overtro i Nigeria og ligesom Hope er blevet beskyldt for at være heksebørn.  

 

Arbejdet er godt i gang  

Tirsdag lagde Anja Lovén en række billeder op på sin Facebook-profil, hvor man ser frivillige fra samarbejdspartneren Ingeniører Uden Grænser og Anja Lovéns egen nødhjælpsorganisation, Din Nødhjælp, arbejde på murene omkring bygningerne. 

Dermed er de første spadestik taget til børnehjemmet, som i første omgang skal rumme en blok til piger, én til drenge og en til de ansatte. Derudover kommer der et event-center, hvor børnene kan få undervisning efter skole.

Det er vigtigt for Anja Lovén, at centeret bliver en integreret del af samfundet. Derfor går børnene i skole i landbyen, men samtidig kan landsbyens børn også komme forbi og spille fodbold og få undervisning af de to ansatte lærere.

Hope i juni 2016 - få måneder efter, at han var ved at dø af sult.

Derudover bliver der etableret en sundhedsklinik, "Hopes klinik", i forbindelse med børnehjemmet. Her kan alle lokale få lægehjælp, hvis de har behov for det.

Klinikken kommer til at have teksten "doneret af Danmark", fordi det var donationerne i kølvandet på Anja Lovéns Facebook-oplags om Hope, der har gjort det muligt at opføre det. Dengang fik Din Nødhjælp en indsprøjtning på over en million kroner, som var langt mere end der var behov for, for at hjælpe lille Hope alene.

As most of you know DINNødhjælp bought a very big piece of land here in Nigeria last year where we currently are...

Posted by Anja Ringgren Lovén on Tuesday, August 9, 2016