Donald Trump

Trump: Tilhængere af våben kan selv tage sig af Hillary

Donald Trump er igen i fokus i de amerikanske medier efter kommentar om Hillary Clinton i tale.

Republikanernes præsidentkandidat Donald Trump trækker endnu engang overskrifter med en kontroversiel kommentar.

Denne gang er det hans modkandidat, demokraten Hillary Clinton, der står for skud.

I en tale tirsdag antydede Donald Trump nemlig, at tilhængere af våbenloven (the second amendment) i USA kan tage sagen i egen hånd over for Hillary Clinton.

- For resten, hvis hun får lov til at vælge højesteretsdommere, er der ikke noget, du kan gøre ved det. Selvom tilhængerne af våbenloven måske kan gøre noget, sagde han.

Kampagneleder: Det, Trump siger, er farligt.

En kommentar, som har fået flere amerikanske medier til at spekulere på, om det var en trussel til modkandidaten.

Hillary-lejren er da heller ikke i tvivl om, at der er tale om en trussel fra Trumps side.

- Det er meget simpelt. Det, Trump siger, er farligt. En person, der prøver at blive præsident for USA, skal ikke foreslå vold på nogen måde, siger Robby Mook, der er kampagneleder for Hillary Clinton til CNN som reaktion på Donald Trumps tale.

Talsmand afviser, at det var trussel

En tolkning som Jason Miller, der er talsmand for Trump, afviser over for CBS News.

Han siger, at kommentaren i stedet handler om, at tilhængere af våbenloven ”har fantastisk ånd og er uhyre forenede, hvilket giver dem stor politisk magt.” Og henviser til, at de kan tage sig af Hillary Clinton ved at stemme på Donald Trump.

Kommentaren kommer i kølvandet på flere uheldige sager i Donald Trumps valgkamp, hvor de seneste målinger viser en føring til Hillary Clinton.

I den seneste tid har han både raget uklar med en afdød soldats forældre og sagt til en interviewer, at at Vladimir Putin ikke ville sende sine militære styrker ind i Ukraine, selvom det allerede var tilfældet.