Udland

Trump om økonomi: Vi er amerikanere og ikke globalister

Under fremlæggelse af økonomisk plan lover han skattereform, og USA skal igen producere stål og kul.

Den republikanske præsidentkandidat Donald Trump siger i en tale i bilbyen Detroit, at han vil forenkle skattesystemet, nedsætte selskabsskatten fra 35 til 15 procent og "massivt" fjerne regler for virksomheder og borgere.

Det er essensen i den økonomiske plan, som hans kampagnestab havde bebudet, han ville fremlægge mandag.

- Når jeg bliver præsident, så vil vi begynde at vinde igen i stor stil, lover han tilhørerne i Detroit Economic Club.

Trump: Clinton hæver skatten

Han brugte meget af sin taletid på at angribe den demokratiske præsidentkandidat, Hillary Clinton, og præsident Barack Obama for at at have kørt USA's økonomi af sporet.

- Clinton har brugt sin karriere på at sætte skatterne op, lyder et af hans argumenter.

- Obama har været en katastrofe, siger han om det, der er sket i Detroit - historisk hjembyen for General Motors, Chrysler og Ford.

Mange økonomer har ellers fremhævet, at det er en af Obamas største fortjenester, at den amerikanske bilindustri og flere millioner arbejdspladser blev reddet i 2009, da hele branchen var på nippet til at kollapse efter det globale finansielle sammenbrud.

Slut med krigen mod kul

Trump kræver i sin økonomiske tale også en fuldstændig genforhandling af den økonomiske samarbejdsaftale for Nordamerika, der kendes under forkortelsen Nafta.

Han siger, at han vil gøre op med Obamas og Clintons" krig mod kul". Han vil have kulminearbejderne tilbage som en del af arbejdsstyrken. Han vil have stålproduktionen, som forsvandt under globaliseringen, tilbage til USA

- Amerikanisme og ikke globalisme er vores nye overbevisning, lover han.

Trump udpegede i sidste uge 13 økonomiske rådgivere, som skal hjælpe ham med at formulere hans økonomiske politik. Ifølge netmediet Politico.com er hans økonomiske rådgivere nogle af hans største donorer i valgkampen.