Mindst 70 dræbt da selvmordsbombe slog til mod hospital

En bombe ved et hospital i Pakistan dræber mindst 70, der var samlet for at sørge over drabet på en advokat.

En selvmordsbombe har dræbt mindst 70 på et hospital i Baluchistan-provinsen i Pakistan, hvor en gruppe mennesker var samlet efter drabet på en fremtrædende advokat.

Noor Ahmed, som er overlæge på det ramte hospital, sagde tidligere til det pakistanske medie Dawn, at der var mindst 50 døde og 50 sårede:

- Jeg kan bekræfte, at 53 mennesker indtil videre er blevet dræbt under dagens bombeeksplosion.

Dødstallet er nu mindst 70, melder Reuters.

Sørgede over dræbt advokat

Andre medier, herunder den britiske tv-station BBC, har tidligere meldt om dødstal på over 60.

Flere terrorgrupper sættes i forbindelse med angrebet. Det tyske nyhedsbureau dpa skriver, at Islamisk Stat har taget skylden for angrebet. 

Ifølge Reuters har terrorgruppen Jamaat-ul-Ahrar, der er relateret til terrorbevægelsen Taliban, taget skylden.

Blodige tv-billeder fra stedet viser døde mennesker liggende på jorden. Chokerede mennesker græder og trøster hinanden mellem blodpøle og knust glas.

Eksplosionen skete i Quetta, da advokater og journalister samt familie og venner til den dræbte advokat, Bilal Anwar Kasi, var samlet på hospitalet for at sørge, oplyser kilder og lokale embedsmænd.

Område præget af vold

Kasi blev tidligere på dagen skudt og dræbt af ukendte gerningsmænd uden for sit hjem, da han var ved at tage på arbejde, siger øjenvidner.

En højtstående embedsmand i bystyret i Quetta sagde tidligere til nyhedsbureauet AFP, at også to kameramænd er blandt de dræbte. De befandt sig på hospitalet for at rapportere om den fremtrædende advokats død.

Quetta er hovedby i Baluchistan, en provins i det sydvestlige Pakistan, der gennem nogen tid har været præget af sekterisk vold mellem sunni- og shiamuslimer samt et separatistisk oprør.