Udbrud af mæslinger har dræbt flere end 30 i Myanmar

Størstedelen af de 30 mennesker, der har mistet livet på grund af mæslinger i Myanmar, er børn.

Et udbrud af mæslinger er årsagen til flere end 30 menneskers død i Myanmar. Størstedelen af de døde er børn. Myndigheder haster nu dertil for at behandle ofre.

Det bekræfter sundhedsmyndigheder i landet over for nyhedsbureauet AFP.

Udbruddet er sket i en del af Myanmars nordlige region Sagaing, som er en fjern og bjergrig region, der grænser op til det østlige Indien. Regionen er befolket med folk fra Naga-stammerne.

Myanmar er sårbar

Dødsfaldene begyndte i juni og understreger, hvor sårbart Myanmars mere isolerede befolkning er i et land, hvor sundhedspleje ikke blev prioriteret i årtierne under militærstyre.

Than Tun Aung, der er vicegeneraldirektør i afdelingen for sygdomsbekæmpelse i Myanmars sundhedsministerium, siger, at testresultaterne fra den værst ramte by er positive for mæslinger.

- Det er mæslinger, siger han og tilføjer:

- Så vi sender flere folk og samarbejder samtidig med læger fra militæret, sagde han sent fredag.

Den centrale regering er tidligere blevet kritiseret af lokale Naga-politikere for at have handlet for langsomt.

En fattig og bjergrig region

Mæslingeramte Sagaing er en fattig og bjergrig region, hvor det er sparsomt med veje og elektricitet.

- Det tog vores første lægehold omkring seks dage at nå ud til landsbyerne. Kommunikationen der er også svær, sagde Than Tun Aung.

Han siger, at de har bekræftet 31 dødsfald i regionen. Halvdelen af dem er under 15.

Rådet for Naga-anliggender har anslået, at dødstallet er højere. Rådet vurderer, at 39 mennesker i ni forskellige landsbyer har mistet livet.

Sidste år begyndte Myanmar i samarbejde med verdenssundhedsorganisationen, WHO, og FN et vaccinationsprogram med det formål at få udryddet mæslinger og røde hunde i 2020.