Udland

Obama: Trump er uegnet som præsident

Præsident Barack Obama opfordrer republikanerne til at trække deres støtte fra deres kandidat.

- Hvorfor bliver I ved med at støtte ham (Donald Trump, red.)?

Sådan spurgte den siddende amerikanske præsident, Barack Obama, republikanerne, da emnet faldt på deres præsidentkandidat, Donald Trump, på en pressekonference, som han afholdte med Singapores premierminister, Lee Hsien Loong, i Det Hvide Hus.

Det skriver flere internationale medier, heriblandt CNN, BBC og ABC News.

I en usædvanlig hård kommentar til præsidentkandidaten, kalder Barack Obama, Donald Trump for "uegnet".

- Ja, jeg synes, at han er uegnet. Og han bliver ved med at bevise det.

Det sker i kølvandet på en rædselsuge for den rupublikanske milliardær, hvor Donald Trump blandt andet har stødt forældrene til en dræbt krigsveteran samt er blevet afsløret i sin tilsyneladende manglende viden om, at Putins militære styrker havde annekteret Krim-halvøen.

- At han (Trump, red.) ville angribe en familie, der har ofret så utrolig meget på vegne af vores land, og at han ikke lader til at have basisviden om kritiske europæiske, mellemøstlige og asiatiske forhold, betyder, at han er sørgeligt uforberedt til at varetage dette job, lød det fra præsidenten ifølge ABC News.

Flere tager afstand til Trump

Barack Obama er ikke den eneste, der siden Republikanernes konvent i Cleveland har taget afstand fra Donald Trump.

Republikaneren John McCain har offentligt meldt ud, at Trumps kommentarer om den dræbte krigsveteran ikke var repræsentative for partiets mening om sagen. Dog trækker han ikke sin støtte af den grund.

Derudover har Veteranorganisationen og flere republikanske senatorer også offentligt taget afstand fra præsidentkandidatens seneste udtalelser. Den politiske rådgiver Jeb Bush har blandt andet sagt, at han vil stemme på Hillary Clinton, hvis valget bliver tæt.

- Republikanerne er ved en skillevej og har nomineret en narcissist, en sexist, en bigot, lød det blandt andet til CNN.