Udland

Donald Trumps rædselsuge: Hillary Clinton øger føringen

Donald Trump er i modvind i ny meningsmåling.

Donald Trump har haft en sand rædselsuge i amerikansk politik.

Det viser en ny meningsmåling foretaget for CNN og ORC.

Ifølge den seneste måling har Hillary Clinton en tilslutning på 52 procent af vælgerne, mens 43 procent ville sætte deres kryds ud for Donald Trumps navn, hvis der var valg i dag.

Det er en stor tilbagegang for den republikanske præsidentkandidat, der i forrige måling fra samme institut stod til at besejre Hillary Clinton. Her svarede 48 procent, at de ville stemme på Donald Trump, mens Hillary Clinton kun fik opbakning for 45 procent af de adspurgte.

Den dårlige måling – set med Donald Trumps briller – kommer efter en uge, hvor milliardæren har været indblandet i flere uheldige sager.

Kritiserede død soldats mor

På demokraternes konvent i forrige uge var forældrene til en soldat, der blev dræbt af en bilbombe i Irak, inviteret til at tale.

Parret, der har muslimsk afstamning, brugte taletiden på at kritisere Donald Trump for hans forslag om at stoppe med at lukke muslimer ind i USA.

Donald Trump kvitterede med følgende kommentar.

- Hvis du kigger på hans kone, så stod hun bare der. Hun havde ingenting at sige. Måske havde hun ikke fået tilladelse til at sige noget.

En kommentar der mødte modstand fra flere sider. Blandt andet flere profiler fra Donald Trumps eget parti. Både den tidligere præsidentkandidat John McCain og John Kasich, der kæmpede for at blive republikanernes præsidentkandidat i år, var ude at tage afstand fra hans kommentar.

Sagde at Putin ikke ville sende styrker ind i Ukraine

I et interview med ABC News dummede Trump sig også, da han svarede på et spørgsmål om Ruslands præsident, Vladimir Putin.

I liveinterviewet sagde Trump, at Vladimir Putin ikke ville sende sine militære styrker ind i Ukraine.

- Han (Vladimir Putin, red.) kommer ikke ind i Ukraine. OK, bare så du forstår. Han kommer ikke til at gå ind i Ukraine, okay? Du kan skrive det ned. Du kan gemme det. Du kan tage det med overalt, sagde Trump i ABC's tv-udsendelse 'This Week'.

- Nå, er han der ikke allerede, afbrød ABC's journalist George Stephanopoulos og henviste til halvøen Krim, som Putin tog fra Ukraine i begyndelsen af 2014.

- OK. Ja, han er der på en bestemt måde. Men jeg er der ikke. Du har Obama der. Og helt ærligt, hele verden er noget rod under Obama med al den styrke, du taler om, og al Natos magt. I mellemtiden er han på vej væk. Han tager Krim, svarede Trump.

USA-analytiker: Meningsmålinger på nuværende tidspunkt giver kun indikationer

USA-analytiker Mads Fuglede peger på demokraternes succesfulde kovent kombineret med Donald Trumps uheldige sager som årsagen til, at Donald Trump går tilbage i meningsmålingerne.

Men han mener, at det er for tidligt for Hillary-tilhængere at begynde at fejre sejren på nuværende tidspunkt.

- På det her tidspunkt i valgkampen er amerikanerne først lige begyndt at tune ind på det, der skal ske til efteråret. Derfor er meningsmålinger på nuværende tidspunkt altid meget, meget usikre. De kan kun give nogle indikationer på, hvordan det generelt går. Man kan ikke rigtig fæstne lid til de her målinger, før vi kommer i hvert fald en måned længere hen, siger han.

Der har været adskillige meningsmålinger de seneste uger. Et gennemsnit af dem viser ifølge Ritzau en føring til Clinton på 2,2 procentpoint ifølge RealClearPolitics.com.