Udland

Fætter til kirkedrabsmand anholdt i Frankrig

To mænd er blevet varetægtsfængslet i sag, hvor præst fik skåret halsen over af formodede jihadister.

To personer er blevet anholdt og efterforskes nu i en sag, hvor en fransk præst fik skåret halsen over i en kirke i Normandiet.

Den ene af de anholdte er en 30-årig mand, der er fætter til en af de formodede gerningsmænd, som blev dræbt af politiet i forbindelse med angrebet.

Han mistænkes for at have terrorforbindelser, oplyser anklagemyndigheden søndag.

Den anden er en mand på 20 år. Han skulle angiveligt have forsøgt at rejse til Syrien i juni med en af gerningsmændene fra kirkedrabet.

Begge mænd er blevet varetægtsfængslet.

Terrormistænkt gerningsmand

Det var to 19-årige gerningsmænd, som trængte ind i kirken sidste uge og skar halsen over på præsten Jacques Hamel.

De to gerningsmænd blev begge dræbt af politiet.

Det er kommet frem, at den ene af mændene var terrormistænkt og bar elektronisk fodlænke, mens han ventede på at skulle for retten igen. Han havde siddet fængslet, og anklagemyndigheden havde krævet, at han skulle blive bag tremmer.

Efterforskerne forsøger at finde ud af, hvordan de to mænd mødte hinanden.

Løsladt kilde

Ifølge avisen Le Parisien skulle de to have ført en samtale 22. juli på besked-applikationen Telegram.

En syrisk asylansøger, der var mistænkt for at have forbindelse til kirkeangrebet og har været i politiets varetægt, er søndag blevet løsladt ifølge en kilde tæt på efterforskningen.

Katolikker og muslimer bad søndag sammen mange steder i Frankrig for i fællesskab at vise solidaritet og sorger over angrebet.

I den over tusind år gamle katedral i Rouen, ikke langt fra gerningsstedet, var der omkring 2.000 deltagere. Over 100 af dem var muslimer.