Udland

Clinton: Russerne hackede Demokraternes e-mails

Clinton langer ud efter Trump, som hun mener har en "foruroligende vilje til at bakke Putin op".

Det var russiske efterretningstjenester, der trængte ind i Demokraternes partitop DNC's computere, siger partiets præsidentkandidat, Hillary Clinton.

- Vi ved, at russiske efterretningstjenester hackede sig ind i DNC, og vi ved, at de arrangerede, at en masse af de e-mails blev offentliggjort, siger hun i et interview med tv-stationen Fox News.

USA har ikke officielt beskyldt Rusland for at stå bag den betændte sag om hacking af Det Demokratiske Partis computere, men det har Clintons kampagnestab.

Men amerikanske embedsmænd og eksperter i cybersikkerhed har sagt, at de mener, at Rusland stod bag.

Trump viser foruroligende tendenser

Clinton afviser over for Fox News at spekulere i, om den russiske præsident, Vladimir Putin, vil foretrække at se hendes republikanske modstander, Donald Trump, på præsidentposten.

- Men jeg tror, at når man lægger kendsgerningerne frem, rejser det alvorlige spørgsmål om russisk indblanding i vores valg og vores demokrati, siger hun.

Hun langer samtidig ud efter sin modstander ved præsidentvalget, som tidligere har talt varmt om Putin.

- Vi ved, at Donald Trump har vist en meget foruroligende vilje til at bakke Putin op og støtte ham, siger Clinton.

Ville spænde ben for Clintons rival

Sidste uges lækage af e-mails fra partiorganisationens top har vist, at fremtrædende medlemmer af partiet forberedte sig på at spænde ben for Clintons rival i primærvalgkampen, Bernie Sanders. Det skulle blandt andet ske ved at så tvivl om Sanders' tro som jøde.

Lørdag skrev flere medier, at det amerikanske forbundspoliti, FBI, og justitsministeriet i Washington nu efterforsker et nyt hackerangreb mod Det Demokratiske Parti i USA.

Denne gang er det angiveligt gået ud over Clinton. Kilder siger til Reuters, at hackere har formået at bryde ind i det computernetværk, som benyttes af den demokratiske præsidentkandidat og hendes kampagne.