Donald Trump

Hillary Clintons valgkampagne infiltreret af hackere

Cyberangreb mod Det Demokratiske Parti fortsætter. Denne gang har det ramt Clinton-kampagnens netværk.

Det amerikanske forbundspoliti og justitsministeriet i Washington efterforsker et nyt hackerangreb mod Det Demokratiske Parti i USA.

Denne gang er det angiveligt gået ud over partiets præsidentkandidat, Hillary Clinton.

Kilder siger til nyhedsbureauet Reuters, at hackere har formået at bryde ind i det computernetværk, som benyttes af Hillary Clinton og hendes valgstab.

Tredje hackerangreb mod Det Demokratiske Parti

Tidligere har der været meldinger om to andre cyberangreb mod partiets organisation. Et mod Demokraternes Nationale Komité (DNC) samt et andet mod partiets kampagnekomité i Kongressen (DCCC).

Justitsministeriets afdeling for national sikkerhed efterforsker, om cyberangrebene er en trussel mod USA's sikkerhed. Det oplyser kilder med kendskab til sagen fredag til Reuters.

Fremmed stat står muligvis bag

Inddragelsen af sikkerhedsafdelingen tyder ifølge Reuters' kilder på, at præsident Barack Obama og regeringen er overbevist om, at en fremmed stat står bag angrebene.

En talsmand for Clintons kampagne siger i en skriftlig udtalelse fredag aften, at et program, der analyserer data, er blevet hacket i forbindelse med angrebet mod DNC.

Programmet bliver delt af flere afdelinger i partiet, heriblandt kampagnen.

- Vores kampagnes computersystem er blevet gennemgået af eksperter i cybersikkerhed. Indtil videre har de ikke fundet beviser på, at vores interne system er blevet kompromitteret, siger talsmand Nick Merrill ifølge Reuters.

Rusland i søgelyset

Umiddelbart er det dog ikke klart, hvilke oplysninger hackerne har været i stand til at få adgang til i Clinton-kampagnens computere.

Amerikanske efterretningstjenester har tidligere hævdet, at de hackere, der formåede at trænge ind i partiets valgkomité i Kongressen, var russere.

Adgang til hele DCCC-netværket har givet de ubudne besøgende mulighed for at få indblik i et hav af oplysninger. Lige fra mails til valgkampstrategier samt de oplysninger komiteen har indsamlet om kandidater fra oppositionen, oplyser kilder til Reuters.

DCCC oplyste fredag i en meddelelse, at det har hyret et eksternt sikkerhedsfirma til at efterforske cyberangrebet.