Udland

USA-ekspert: Demokraterne startede blidt - nu tager de fat

Den republikanske præsidentkandidat Donald Trump får hårde ord med på vejen på demokraternes konvent i Philadelphia.

Prominente navne som Barack Obama, Joe Biden, Tim Caine og Michael Bloomberg har alle brugt en stor del af deres tid på talerstolen på Demokraternes konvent i Philadelphia til at sende stikpiller afsted mod modparten i skikkelse af Donald Trump.

Især den tidligere republikanske borgmester Michael Bloomberg, som også har en fortid som demokrat, var hård ved sin tidligere partifælle.

- Jeg er newyorker, og jeg kan kende en svindler, når jeg ser en, sagde han blandt andet.

Ifølge USA-analytiker Mads Fuglede var Bloombergs tilstedeværelse på konventet et forsøg på at give en objektiv vurdering af situationen. 

- Der var noget særligt ved Bloombergs måde at håndtere Trump på. De er fra samme by, og Bloomberg er jo ikke demokrat. Det var en stemme, der kom udefra. Og han var meget, meget hård, siger han.

- Gud hjælpe os

Michael Bloomberg langede også ud efter Donald Trumps karriere som forretningsmand, som ifølge ham, har efterladt sig et spor af konkurser, retssager og kunder, der føler sig snydt. Og henviste til at Trump har sagt, at han vil drive nationen på samme vis.

- Gud hjælpe os, lød det fra Bloomberg.

Barack Obama var også meget kritisk overfor Donald Trump i sin tale.

- Han lavede en metodisk dissikering af Donald Trump på mange niveauer og fik forklaret, at Donald Trump ikke er klar til at blive præsident, at han er en notorisk ringe politiker, og at man slet ikke kan sammenligne Hillary Clintons evner og Donald Trumps mangel på samme, siger Mads Fuglede.

USA-analytiker: Som forventet

Ifølge ham er det ganske forventet, at der bliver gået til modparten på demokraternes konvent, selvom det endelige præsidentvalg i november stadig er et godt stykke væk.

- Man startede i den blide ende på førstedagen. Men her tog man altså fat, siger Mads Fuglede.

Se højdepunkterne fra Barack Obamas tale i videoen herunder. Vi gør opmærksom på, at den ikke er tekstet.