Udland

Syvårig pige blev dræbt, da elefant kastede sten i zoo

En video af hændelsen florerer på Youtube. Youtube

En elefant kastede en stor sten over hegn og voldgrav i en zoologisk have i Marokko og ramte en lille pige.

En syvårig pige blev dræbt, da hun blev ramt i hovedet af en stor sten, som en elefant kastede over et hegn og en voldgrav i en zoologisk have i Marokkos hovedstad, Rabat.

Pigen blev i bevidstløs tilstand bragt til et hospital, hvor hun døde senere, oplyser BBC News. Dødsfaldet skete tirsdag.

Det var denne sten, der dræbte pigen.

- Elefanten udviste frustration, men sigtede formentligt ikke, siger Phyllis Lee, der er forskningsleder ved Amboseli Trust for Elephants til BBC News.

Usædvanlig ulykke

Hun tilføjer, at det er uforudsigeligt, hvordan dyr i fangenskab kan reagere.

- Ulykker som denne er helt usædvanlige og uforudsigelige, skriver dyreparken i en pressemeddelelse, hvori det bliver understreget, at alle internationale krav til indhegningen er overholdt.

Dreng blev dræbt af alligator

I erklæringen blev der henvist til to andre tragiske hændelser, hvor børn og dyr var involveret: I juni blev en toårig dreng dræbt af en alligator ved Walt Disney World i Florida.

Og i maj dræbte dyrepassere en gorilla i en zoologisk have i Cincinnati Zoo i delstaten Ohio, efter at en treårig dreng faldt ned i dens indhegning.

Øjeblikket efter pigen blev ramt af stenen i Rabat Zoo er blevet filmet af forbipasserende og lagt ud på YouTube. Videoen viser elefanten med løftet snabel bag dens indhegning, hvor den bevæger sig rundt om sten på jorden.