Udland

Præsident Obama lovpriser Hillary Clinton på konvent

Barack Obama, USA's præsident, har de store ord fremme om Hillary Clinton på demokraternes konvent.

USA's præsident Barack Obama kommer til at tage de store ord i sin mund, når han senere onsdag anbefaler Hillary Clinton som USA's næste præsident.

Det viser uddrag af den tale, han vil holde, som er offentliggjort på Det Hvide Hus' hjemmeside.

- Intet kan forberede en på, hvad det kræver at sidde i Det Ovale Værelse. Indtil man sidder ved det skrivebord, ved man ikke, hvordan det er at håndtere en global krise eller sende unge mennesker i krig.

- Men Hillary har været i det værelse, hun har været en del af de beslutninger. Hun ved, hvad der er på spil for familier, ældre, erhvervsdrivende, soldater og veteraner, når det kommer til de valg, regeringen træffer, vil Obama sige ifølge talepapiret.

Han hylder derefter hendes evne til at tænke klart og rationelt i en krisesituation, inden han giver hende en fuldhjertet anbefaling til jobbet som USA's næste præsident.

- Det er den Hillary, jeg kender. Det er den Hillary, jeg har lært at beundre. Og jeg kan sige med sikkerhed, at der aldrig har været en mand eller en kvinde mere kvalificeret end Hillary Clinton til at tjene som præsident for Amerikas Forenede Stater, står der i talen.

Ifølge talepapiret vil Barack Obama dog starte i en mere afdæmpet facon ved at adressere nogle af de gevaldige problemer, USA kæmper med i form af fattigdom, raceuroligheder og en hårdt ramt produktionssektor.

- Der er dele af Amerika, der aldrig er kommet sig over fabrikslukninger. Mænd, der var stolte af hårdt arbejde og af at sørge for deres familier, føler sig glemte. Forældre er usikre på, om deres børn vil have de samme muligheder, som de havde.

- Alt det er sandt. Og det er en udfordring til os om at gøre det bedre. Om at være bedre, står der i talen.

Hillary Clinton er demokraternes præsidentkandidat til den præsidentvalgkamp, der leder op til valget i November. Forretningsmanden Donald Trump er republikanerens kandidat.

Se højdepunkterne fra Barack Obamas tale i videoen herunder. Vi gør opmærksom på, at den ikke er tekstet.