Donald Trump

Obama stopper buh-råb på demokratisk konvent

Donald Trump er ikke leveringsdygtig i andet end slogans og frygt, lyder det fra Barack Obama.

USA's demokratiske præsident, Barack Obama, har fået nok af det, han betegner som et "dybt pessimistisk" syn på fremtiden hos Republikanerne.

I en tre kvarter lang tale på Demokraternes konvent onsdag aften i Philadelphia har han ikke blot givet sin uforbeholdne støtte til Hillary Clinton, men også lagt markant afstand til den republikanske præsidentkandidat, Donald Trump.

Obama mener, at sidste uges konvent hos Republikanerne tegnede et dystert billede af USA, mens han selv erklærer sig mere optimistisk om landets fremtid "end nogensinde før".

- Hvad vi hørte, var et dybt pessimistisk fremtidssyn. Der var ingen løsninger. Bare en omgang bitterhed, vrede og had. Og det er ikke det USA, jeg kender, siger Barack Obama og sender en bredside mod Trump.

- Jeg er nødt til at sige dette. Folk uden for USA forstår ikke, hvad der foregår i den her valgkamp.

Barack Obama, præsident USA

- Han gør sig til over for Putin (Ruslands præsident, Vladimir Putin, red.), hylder Saddam Hussein (Iraks afdøde diktator, red.).

- Jeg er nødt til at sige dette. Folk uden for USA forstår ikke, hvad der foregår i den her valgkamp. Det gør de virkelig ikke, siger Barack Obama.

- Buh ikke, stem

Trump blev nævnt ved navn flere gange i talen. Og Obama fik både sagt, at Trump tager sig dårligt af sine ansatte, og at den 70-årige kandidat ikke tilbyder andet end "slogans og frygt".

- Enhver, der truer vores værdier, om det er fascister, kommunister eller jihadister eller hjemmedyrkede demagoger, vil altid falde til sidst, siger Obama.

- Buh ikke, stem

Barack Obama, præsident USA

Der var tydelige buhråb fra salen, når der blev talt om Trump.

- Buh ikke, stem, lød opfordringen fra Barack Obama.

Præsidenten fik selskab på scenen af Hillary Clinton efter at have leveret en klar opfordring til folk om at stemme 8. november.

- Jeg beder jer gøre som mig - afvise kynisme, afvise frygt og samle det bedste i os, stemme på Hillary Clinton som den næste præsident i USA og vise verden, at vi stadig tror på denne store nations potentiale.

Se højdepunkterne fra Barack Obamas tale i videoen herunder. Vi gør opmærksom på, at den ikke er tekstet.