Snart kan turister hoppe på et fly til Antarktis

16x9
Argentina vil udbygge forskningsbase i Antarktis, så der også bliver plads til turister. Foto: Mads Nissen / Mads Nissen/ Panos Pictures/ S

Argentina vil udbygge landingsbane og forskningsbase i Antarktis, så der også bliver plads til turister.

Fra 2018 bliver det muligt for turister at booke en flybillet til Antarktis fra Argentina. Det skriver avisen La Nacion tirsdag ifølge det tyske nyhedsbureau dpa.

Argentina vil udbygge infrastrukturen omkring landingsbanen på forskningsstationen Marambio, så den kan tage imod turbopropfly fra selskabet Lade.

Hidtil er basen kun blevet benyttet af militærfly.

- Processen med at godkende flyvestation Marambio for civile flyvninger blev begyndt sidste år, siger statssekretær Walter Cebbalos fra det argentinske forsvarsministerium.

Men før almindelige turister kan sætte fod på luftbasen, skal dens tekniske infrastruktur opgraderes, tilføjer han.

Blandt andet skal radar- og andre elektroniske systemer forbedres, så piloter kan anvende flyinstrumenter til at lande, når sigtbarheden er dårlig.

Marambio ligger cirka 3330 kilometer sydligt for Argentinas hovedstad, Buenos Aires. Omkring 100 videnskabsfolk og teknikere arbejder på den permanente base, der også skal udvides, så der bliver plads til turister, oplyser Walter Cebbalos.

Marambio, der er den største af Argentinas forskningsstationer i Antarktis, ligger på en ø ud for den nordlige spids af kontinentet.