Udland

Voldsomt uvejr i New York: Her slår lynet ned i Empire State Building

New York City blev mandag ramt af uvejr – og Empire State Building blev ramt af et lyn. Se videoen, der fangede øjeblikket, øverst i artiklen.

Et voldsomt uvejr i New York betød mandag masser af lyn og flere steder oversvømmelser i millionbyen på den amerikanske østkyst.

Mens tordenvejret stod på, blev et af Manhattans kendte varetegn – den ikoniske skyskraber Empire State Building – ramt af et lyn, hvilket en heldig fotograf fik filmet. Og fotografen er faktisk dansker.

Det er journalist og instruktør Henrik Moltke, der blandt andet står bag dokumentarfilmen 'Good Copy Bad Copy', som har optaget videoen med lynnedslaget.

Empire State Building er 381 meter høj og blev færdiggjort i 1931. I flere årtier var bygningen verdens højeste, og helt indtil færdiggørelsen af World Trade Center i 1973 var Empire State Building den højeste bygning i New York City.

Dette blev på en sørgelig baggrund igen tilfældet efter terrorangrebet den 11. september 2001, men siden har skyskraberen One World Trade Center overtaget den titel og er samtidig den højeste bygning i landet.

USA's højeste bygning rammes af lyn

One World Trade Center måler 541 meter og stod færdig i 2013 – og sidste år blev et lyn, som ramte bygningen på en regnfuld efterårsdag, ligeledes fanget på kamera af newyorkeren Max Guliani.

- Hver gang et tordenvejr er på vej, stiller jeg mit kamera, så det peger ud over Hudson River Park, udtalte Max Guliani sidste år til New York Daily News.

One World Trade Center er placeret ved Ground Zero, hvor Tvillingetårnene, det gamle World Trade Center, kollapsede i 2001.

I timelapse-videoen herunder kan du se de ni års arbejde med at opføre bygningen – kogt ned til to minutter: