Gidseltagere dræbt efter drama i fransk kirke: Præst fik skåret halsen over, imens det blev filmet

Flere personer blev tirsdag taget som gidsler i en fransk kirke. Gerningsmændene og et gidsel blev dræbt.

To mænd bevæbnede med knive dræbte tirsdag en og tog flere personer som gidsler i en kirke i Saint-Etienne-du-Rouvray i Frankrig. Det bekræfter fransk politi.

Det viste sig senere at være kirkens præst, som mistede livet under angrebet, da han fik skĂĄret halsen over. Et andet gidsel skal være livstruende sĂĄret ifølge det franske indenrigsministerium.

En nonne blandt gidslerne har ifølge nyhedsbureauet Reuters set drabet pĂĄ præsten og fortalt, at han blev beordret ned pĂĄ knæ og derefter dræbt, imens gerningsmanden filmede.

Dræbt af specialstyrker

Gidseldramet, der startede tirsdag morgen er nu overstĂĄet.

- PĂĄ et tidspunkt kom gerningsmændene ud af kirken, og her blev de dræbt af specialstyrkerne, oplyste talsmand Pierre-Henry Brandet fra indenrigsministeriet.

Flere øjenvidner havde inden da fortalt, at de havde hørt skud blive affyret ved kirken.

- Jeg var på vej ned og handle, da politiet råbte til mig, at jeg skulle gå lige hjem og holde mig indendøre. Der var en masse uro, og politiet var bevæbnet og iført skudsikre veste, fortæller en borger i byen til MetroNews.

Allerede i politiets søgelys

De to gidseltagere skulle ifølge avisen Le Figaro have sneget sig ind i kirken under en messe tirsdag morgen. Der var en præst og fire bedende i kirken - heriblandt to nonner. Politikilder siger ifølge avisen, at den ene af gerningsmændene bar et muslimsk hovedklæde.

Motivet for gidseltagningen kendes fortsat ikke, men gerningsmændende erklærede under angrebet troskab til terrororganisationen Islamisk Stat.

Den ene af de to er ifølge det franske medie Le Monde indentificeret som 19-ĂĄrige Adel Kermiche. Han har tidligere været i antiterrorpolitiets søgelys, fordi han af to omgange i 2015 forsøgte at rejse til Syrien. Derefter blev han fængslet, men blev løsladt med en fodlænke mod kaution. Det bekræfter Frankrigs anklager tirsdag aften. Den anden gerningsmand er endnu ikke identificeret.

Vatikanet har fordømt drabet pĂĄ præsten, som de kalder for "barbarisk". De kalder det samtidig særligt afskyeligt, fordi det skete pĂĄ et helligt sted.

Her foregik gidseltagningen
Overblik over terror den sidste mĂĄned
2016
28. juni
Tyrkiet
AtatĂĽrk Scanpix
28. juni blev Atatürk-lufthavnen i Istanbul i Tyrkiet angrebet af selvmordsbombere. 45 mennesker blev dræbt.
14. juli
Nice, Frankrig
Politiet i ildkamp i Nice. TV 2.
14. juli var det så Nice der blev ramt da en lastbil blev kørt ind i folkemængde på Bastilledagen. 84 mistede livet og gerningsmanden blev dræbt.
 
18. juli
WĂĽrtzburg, Tyskland
WĂĽrtzburg Scanpix
18. juli gik en 17-årig asylansøger fra Afghanistan til angreb med en økse i et tog i Würzburg. Flere blev alvorligt såret. Gerningsmanden blev dræbt af politiet.
24. juli
Reutlingen og Ansbach, Tyskland
Reutlingen Scanpix
24. juli var der hele to angreb i Tyskland - i Reutlingen, hvor en kvinde blev dræbt med en machete - og i Ansbach, hvor en selvmordsbomber sprængte sig selv i luften og sårede 15 andre
26. juli
Rouen, Frankrig
Rouen Scanpix
26. juli: Angrebet i den nordfranske kirke hvor en præst og to gerningsmænd blev dræbt.