Trump: Terrorangreb er Frankrigs egen skyld

Præsidentkandidat Donald Trump vil udvide sit indrejseforbud i USA til bestemte områder - og det kan gå ud over både Frankrig og Tyskland.

Det seneste halvandet år har været lidt af et mareridt for Frankrig.

F√łrst var der angrebet mod Charlie Hebdo i Paris i januar 2015, s√• var der det store angreb mod Paris i november sidste √•r og senest angrebet i Nice 14. juli.

Statsledere fra hele verden har igen og igen udtrykt stor sorg og sympati med Frankrig, men det gælder ikke den republikanske præsidentkandidat Donald Trump, der har et anderledes budskab til franskmændene.

- Ved du hvad? Det er Frankrigs egen skyld, siger han i et interview med NBC's 'Meet The Press'.

Vil begræse indvandring fra Tyskland og Frankrig

√Örsagen til, at Frankrig if√łlge Trump selv er skyld i de mange terrorangreb, er den store indvandring til landet.

- Det er deres egen skyld, fordi de i årevis har tilladt folk at komme ind på deres territorium, siger han.

Faktisk er problemerne i b√•de Frankrig og Tyskland nu s√• store i Donald Trumps √łjne, at det er p√• tide at begr√¶nse indvandringen til USA fra de ellers vigtige allierede.

- De er blevet kompromitteret af terrorisme. Her er, hvad jeg vil g√łre: Ekstremt grundige unders√łgelser. Det er et h√•rdt ord. Ekstreme unders√łgelser. Vi skal stille h√•rde krav. Hvis en person ikke kan bevise det, de skal kunne bevise, kommer de ikke ind i det her land, siger Trump, der dog ikke besvarer mere uddybende sp√łrgsm√•l om hans model for unders√łgelserne.

Vil lukke indvandring fra terrorramte lande

Den hårdere kurs over for tyskerne og franskmændene er en del af kandidatens nye kurs i forhold til indvandring. Hidtil har han foreslået et forbud mod muslimer, men nu vil han i stedet fokusere på geografiske områder.

- Folk blev så vrede, da jeg brugte ordet muslim. Uh, man må ikke sige muslim. Og det er okay, for nu taler jeg om territorier i stedet for muslimer, siger han.

Foruden en langt hårdere kurs over for lande, der er blevet ramt af terrorisme, betyder det, at Trump vil lave et totalt stop for indvandring fra Syrien. I stedet vil han oprette sikre zoner inden for Syriens grænser. Områder, som USA dog ikke skal betale en krone til.

- Vi, USA, vil f√• Golfstaterne til at betale for dem. Det er nationer, der er s√• rige og som ikke g√łr noget som helst. De g√łr ikke ret meget. De har ikke andet end penge. Vi f√•r dem til at betale for det. Vi leder det, men jeg vil ikke betale, for vores land er ved at g√• bankerot, siger pr√¶sidentkandidaten.