Udland

Trump: Terrorangreb er Frankrigs egen skyld

Præsidentkandidat Donald Trump vil udvide sit indrejseforbud i USA til bestemte områder - og det kan gå ud over både Frankrig og Tyskland.

Det seneste halvandet år har været lidt af et mareridt for Frankrig.

Først var der angrebet mod Charlie Hebdo i Paris i januar 2015, så var der det store angreb mod Paris i november sidste år og senest angrebet i Nice 14. juli.

Statsledere fra hele verden har igen og igen udtrykt stor sorg og sympati med Frankrig, men det gælder ikke den republikanske præsidentkandidat Donald Trump, der har et anderledes budskab til franskmændene.

- Ved du hvad? Det er Frankrigs egen skyld, siger han i et interview med NBC's 'Meet The Press'.

Vil begræse indvandring fra Tyskland og Frankrig

Årsagen til, at Frankrig ifølge Trump selv er skyld i de mange terrorangreb, er den store indvandring til landet.

- Det er deres egen skyld, fordi de i årevis har tilladt folk at komme ind på deres territorium, siger han.

Faktisk er problemerne i både Frankrig og Tyskland nu så store i Donald Trumps øjne, at det er på tide at begrænse indvandringen til USA fra de ellers vigtige allierede.

- De er blevet kompromitteret af terrorisme. Her er, hvad jeg vil gøre: Ekstremt grundige undersøgelser. Det er et hårdt ord. Ekstreme undersøgelser. Vi skal stille hårde krav. Hvis en person ikke kan bevise det, de skal kunne bevise, kommer de ikke ind i det her land, siger Trump, der dog ikke besvarer mere uddybende spørgsmål om hans model for undersøgelserne.

Vil lukke indvandring fra terrorramte lande

Den hårdere kurs over for tyskerne og franskmændene er en del af kandidatens nye kurs i forhold til indvandring. Hidtil har han foreslået et forbud mod muslimer, men nu vil han i stedet fokusere på geografiske områder.

- Folk blev så vrede, da jeg brugte ordet muslim. Uh, man må ikke sige muslim. Og det er okay, for nu taler jeg om territorier i stedet for muslimer, siger han.

Foruden en langt hårdere kurs over for lande, der er blevet ramt af terrorisme, betyder det, at Trump vil lave et totalt stop for indvandring fra Syrien. I stedet vil han oprette sikre zoner inden for Syriens grænser. Områder, som USA dog ikke skal betale en krone til.

- Vi, USA, vil få Golfstaterne til at betale for dem. Det er nationer, der er så rige og som ikke gør noget som helst. De gør ikke ret meget. De har ikke andet end penge. Vi får dem til at betale for det. Vi leder det, men jeg vil ikke betale, for vores land er ved at gå bankerot, siger præsidentkandidaten.