Udland

Sanders: Trump er en fare for vort lands fremtid

Clintons tidligere rival blev afbrudt af buh-råb, da han bad sine tilhængere stemme på Clinton og Kaine.

Bernie Sanders siger i en tale til delegerede ved Demokraternes partikonvent, at det er afgørende, at landet vælger Hillary Clinton som præsident.

- Trump er en fare for vort lands fremtid og skal besejres, siger Sanders.

Senatoren fra Vermont vandt i flere stater over Clinton under det demokratiske primærvalg og har stor opbakning blandt partiets græsrødder.

Lækage skaber vrede

Mange af Sanders' støtter er vrede over en lækage af e-mails der antyder, at der var forsøg i partitoppen på at spænde ben for Sanders i primærvalgkampen mod Clinton.

Sanders-tilhængerne begyndte at råbe buh-råb og pifte, da den populære senator fra Vermont opfordrede dem til at stemme på Hillary Clinton og hendes vicepræsidentkandidat, Tim Kaine, rapporterer tv-stationen CNN.

CNN's studievært Wolf Blitzer noterer sig dog, at talen i højere grad handlede om at stemme imod Trump end for Clinton.

Sanders holdt talen til de delegerede to og en halv time inden konventets officielle åbning klokken 22 dansk tid. Her skal han tale igen senere mandag aften i bedste amerikanske tv-sendetid.

CNN oplyser endvidere, at den netop afgående leder af Demokraternes partiorganisationen, Debbie Wasserman Schultz, ikke skal tale ved konventet.

Efter fem år på posten indgav hun søndag sin afskedsbegæring, efter sagen om lækage af e-mails fra partiorganisationens top kom frem.