Email-lækage fælder top-demokrat dagen før partikonvent

Debbie Wasserman Schultz oplyser, at hun trækker sig som formand for partiorganisationen efter konventet.

Formanden for demokraternes partiorganisation, Debbie Wasserman Schultz, trækker sig fra sin post. Det sker under 24 timer, før partiet tager hul på partikonventet i Philadelphia. Det oplyser hun i en pressemeddelelse.

Debbie Wasserman Schultz blev som formand for Den Nationale Demokratiske Komité (DNC) et varmt emne i partiets primærvalg. Her anklagede Bernie Sanders hende for at bruge partiorganisationen til at sikre Hillary Clinton sejren over ham.

Presset på Debbie Wasserman Schultz voksede efter en lækage af e-mails fra partiorganisationens top viste, at partiorganisationen forberedte sig på blandt andet at så tvivl om Sanders' tro som jøde.

Bernie Sanders har siden krævet Wasserman Schultz' afgang, ligesom han længe har støttet hendes modstander i primærvalget om hendes sæde i Repræsentanternes Hus.

Den kontroversielle DNC-formand bliver på sin post indtil partikonventets afslutning på fredag.

Både den formodede præsidentkandidat for Demokraterne, Hillary Clinton, og præsident Barack Obama har i udtalelser takket Debbie Wasserman Schultz for hendes indsats.

- Som præsident vil jeg få brug for fightere som Debbie, der fra dag et er klar til at arbejde for det amerikanske folk, i Kongressen, siger Clinton.

CNN rapporterede tidligere søndag, at Debbie Wasserman Schultz ikke ville tale på eller lede konventet. Ifølge hovedpersonen selv er det dog ikke tilfældet.

- Som partiformand vil jeg åbne og lukke konventet, og jeg vil tale til vores delegerede om, hvad der er på spil ved dette valg. Ikke kun for demokrater men for alle amerikanere, siger hun i sin pressemeddelelse.

Demokraternes partikonvent begynder mandag i Philadelphia og løber frem til fredag.