Udland

Merkel: Politiets indsats var upåklagelig

Den tyske forbundskansler Angela Merkel har netop på et pressemøde udtrykt stor sorg, men også rost politiet for deres indsats.

- En skrækindjagende aften er nu bag os, sagde Angela Merkel på et netop overstået pressemøde.

Den tyske kansler stod lørdag frem på et pressemøde og kommenterede for første gang fredagens tragiske hændelser i München, hvor ni mennesker blev dræbt og gerningsmanden efterfølgende tog sit eget liv.

Politiet handlede ekstremt professionelt

Angela Merkel brugte en stor del af sin taletid på at rose det tyske politi samt special- og indsatsstyrkerne.

- Politiet formåede på kort tid at sikre en by med halvanden million indbyggere. De handlede hurtigt og professionelt, og deres indsats var upåklagelig. De var vores alle sammens beskyttere, sagde hun på pressemødet.

Gerningsmanden var en 18-årig tysker med iransk baggrund. Politiet har tidligere sagt, at man undersøger en forbindelse mellem München-skyderiet og årsdagen for massakren på Utøya.

Münchens borgere opførte sig efter bogen

Den tyske kansler udtrykte også stor tilfredshed med måden borgerne i München tacklede skudepisoden på.

På de sociale medier begyndte folk at stille deres huse og lejligheder til rådighed for andre, som manglede et sted at søge i sikkerhed. 

- Folk opførte sig præcis, som de skulle og burde. Vi så tyskere, som åbnede deres hjem for at beskytte andre. Det er denne humanisme og styrke, der kendetegner det tyske folk, fortalte Merkel til de fremmødte journalister.

Efterforsker stadig økseangrebet 

Skyderiet i München kommer kun få dage efter at en 17-årig afghaner gik amok i et tog i Würzburg og sårede fire personer alvorligt. Angela Merkel lovede på pressemødet, at man vil komme til bunds i både skudepisoden i München og økseattentatet.

- Vi efterforsker gårsdagens tragiske hændelser. Vi prøver stadig at finde ud af, på hvilken måde at manden (bag økseangrebet, red.) var radikaliseret.

Merkel takkede for den massive støtte som tyskerne har fået og understregede, at man vil gøre alt for det tyske folks sikkerhed.