Udland

Dansk familie i München: Folk skreg, råbte og græd

Det tyske politi lukkede hurtigt hele München ned efter skyderiet. Dansk familie troede, at de befandt sig midt i skyderiet.

Fredag aften troede de tyske myndigheder længe, at der var mere end en gerningsmand på fri fod efter skyderiet ved et indkøbscenter i München.

Derfor var politiet og indsatsstyrken massivt til stede i hele München, og flere steder troede folk faktisk, at de befandt sig midt i skyderiet.

- Vi var sikre på, at vi var under angreb

Familien Norman var fredag aften på restaurant i centrum af München. Og familien var godt klar over, at der var noget dramatisk igang et sted i den anden ende af byen.

- Vi har lige siddet og snakket om, at der var et angreb i gang, og at der var sket noget i et indkøbscenter langt væk. Der var nok 1000 mennesker, hvor vi var, siger Louise Normann, der er i praktik i München. 

- Lige pludselig kaster alle sig ned under bordene i panik. 

- Vi var helt sikre på, at vi var under angreb. Der var så mange mennesker, som gik i panik. Folk der skriger, råber, græder, fortæller Louise Normann til TV 2.

Overbevist om, at angreb nummer to er igang

Thor Normann var i øjeblikket ikke et sekund i tvivl om, at han og hans familie var midt i et nyt skyderi.

- Jeg er overbevist om, at jeg hører skud. Jeg hører en maskingeværsalve flere gange, inden vi kaster os ned under bordet. 

- I de få minutter - 2-3 minutter - da vi ligger under bordet, er jeg fuldstændig overbevist om, at jeg hører skud. 

Han er i dag godt klar over, at der på dét tidspunkt ikke var et skyderi i gang

- Jeg kan jo læse i nyhederne i dag, at der ikke er nogen, som er døde, der hvor vi har været. Men da det sker er vi alle overbevist om, at angreb nummer to er i gang. 

Familie: Vi er bare glade for at være her

I de få minutter på restauranten i det centrale München var der udbrudt total panik. Alle kastede sig ned under bordene, og flere råbte, skreg og græd. 

- Jeg føler, at jeg hører skud. Så kaster folk sig ned under bordene, og så følger man jo bare med. Familien skal bare ned på jorden. Bagefter var det så et spørgsmål om at komme væk hurtigst muligt, fortæller Thor Normann til TV 2. 

Selvom familien var adskillige kilometer væk fra skyderiet ved indkøbscenteret, så har det rystet hele familien meget. 

- I går var det lavpraktiske bekymringer. I dag er det meget følelsesladet. Vi er bare glade for at være her, siger Thor Normann