Udland

Skyderi i München: Ni dræbt og 16 såret

Der blev affyret flere skud i München fredag aften. Mindst ti personer har mistet livet - heriblandt den formodede gerningsmand, oplyser politiet.

Dødstallet i München fortsætter med at stige, efter flere skud blev affyret kort før klokken 18.00 fredag ved et indkøbscenter i byen.

Mindst ni personer er dræbt, og 16 er såret, oplyser tysk politi på et pressemøde natten til lørdag.

Derudover er den formodede gerningsmand - en 18-årig tysk-iransk mand - også død. Han har angiveligt skudt sig selv.

Specialstyrker indsat

Politiet modtog en anmeldelse om skyderiet fredag klokken 17.50. Vidner rapporterede om tre forskellige personer med skydevåben, hvorfor der i første omgang var mistanke om, at flere gerningsmænd stod bag angrebet.

Politiet brugte i søgningen efter gerningsmændene alle tilgængelige beredskabstjenester med støtte fra specialstyrker. Både specialstyrker fra Bayern og fra andre delstater samt det føderale politi blev indsat i byen.

Politiet opfordrede beboere til at holde sig væk fra offentlige rum, ligesom politiet gerne ville have folk til at stoppe delinger af billeder på sociale medier, som viste politiets indsats i området.

Formentlig kun en gerningsmand

Ifølge tysk politi fandt skyderiet sted på Hanauerstrasse nær indkøbscentret Olympia i München. 

En medarbejder i centret berettede over for avisen Münchener Merkur, at en gerningsmand gik ind i centret og begyndte at skyde vildt omkring sig. 

På et pressemøde kort før 02.30 natten til lørdag oplyser politiet, at der formentligt kun var en gerningsmand bag skudepisoden, og at baggrunden for skyderierne fortsat er ukendt.

Flere bekræftet døde

Ifølge Hubertus Andrä, politichef i München, opstod skyderiet på en fastfoodrestaurant, hvorefter den formodede gerningsmand gik over i det nærliggende Olympia-indkøbscenter for til sidst at forsøge at flygte.

Videoen herunder viser angiveligt gerningsmanden skyde mod forbipasserende ved McDonalds. Videoen er endnu ikke verificeret af tyske myndigheder.

En større politiaktion blev sat i gang med helikoptere i luften over indkøbscentret Olympia, og tyske myndigheder erklærede München i forhøjet alarmberedskab. 

Flere dele af byen afspærret

Driften af den offentlige transport blev øjeblikkeligt indstillet efter angrebet, ligesom politiet også afspærrede banegården i München fredag aften. Natten til lørdag ved 01-tiden triller al offentlig trafik dog igen, meddeler politiet.

Borgerservice undersøger sagen

Udenrigsministeriets Borgerservice oplyser lørdag klokken 03.00 til TV 2, at der fortsat ikke er meldinger om, at der er danskere blandt de sårede og dræbte i München.

Borgerservice har været i kontakt med både danskere i München samt pårørende.

Ifølge tysk politi er både børn og unge blandt de sårede i angrebet. Politiet er natten til lørdag fortsat massivt til stede i området omkring indkøbscentret, der vil være afspærret, mens politiets efterforskningsarbejde står på.