Udland

Mysterium i Colorado: Der er fundet hash-stof i vandet

Drikker beboere i byen Hugo vandet, skal de ikke køre bil.

Stoffet THC er bedst kendt for at være det psykoaktive kemikalie i cannabis. Men i den lille by Hugo i Colorado er stoffet nu også fundet i drikkevandet, skriver CNN.

Årsagen til at stoffet pludselig er at finde i drikkevandet er endnu ikke kendt, men de lokale myndigheder og FBI arbejder på at opklare mysteriet.

Først fik beboerne torsdag at vide af sundhedsmyndighederne, at de hverken måtte drikke vandet, lave mad med vandet eller tage bad i vandet.

Senere fik man nye målinger af koncentrationen af THC i vandet, og borgerne skulle efterfølgende kun lade være med at drikke vandet.

Ifølge Colorados sundhedsdepartement kan man i værste tilfælde - hvis man drikker meget vand - opleve angst, paranoia og hallucinationer. Desuden advares borgere, der har drukket vandet, mod at køre bil, da det kan betyde forringet koordinationsevne.

Fundet er opsigtsvækkende i USA, efter delstaten Colorado var blandt de første til at legalisere marihuana i 2012. Reglerne gælder dog ikke i hele delstaten, og faktisk er Hugo et af de steder i Colorado, hvor man ikke frit kan ryge løs.