Udland

Mediemogulen Murdoch ny chef for Fox News efter chikanesag

Roger Ailes har givet posten som chef for Fox News videre, efter at han blev nævnt i en sag om sexchikane.

Administrerende direktør for nyhedskanalen Fox News, Roger Ailes, har torsdag sagt sit job op. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Ailes bliver erstattet af den australsk-amerikanske mediemogul Rupert Murdoch, der har grundlagt et medieimperium af aviser og tv-stationer verden over. Han ejer og driver desuden Fox News' moderselskab, 21st Century Fox.

Opsigelse efter chikanesag

Fox News siger i en pressemeddelelse, at Ailes' opsigelse er trådt i kraft med øjeblikkelig virkning, og at den 85-årige Murdoch overtager rollen som administrerende direktør for Fox News og Fox Business Network.

- Roger Ailes har været en bemærkelsesværdig gevinst for vores firma og vores land. Han delte fra starten min vision om en selvstændig nyhedskanal, og han har gjort et glimrende stykke arbejde over 20 år, siger Murdoch i en pressemeddelelse.

Nyheden kommer to uger efter, at Ailes blev nævnt i et sagsanlæg fra den populære tv-vært Gretchen Carlson, der påstod, at hun var blevet fyret, fordi hun afslog seksuelle tilnærmelser fra Ailes.

Pressemeddelelsen nævner dog ikke sagsanlægget.

Comeback til Murdoch

Roger Ailes og Rupert Murdoch har i to årtier dannet parløb i toppen af medieverdenen. Sammen har de skabt en af de mest populære nyhedskanaler i USA, der især får ros af konservative og konstant er udsat for kritik fra liberale.

Rupert Murdoch vender med sin nye titel tilbage til en mere fremtrædende rolle i medieverdenen, efter at han sidste år overdrog en stor del af ansvaret for sine mange medievirksomheder til sine to sønner.

- Jeg er personligt indstillet på at sikre, at Fox News forbliver en kraftfuld stemme. Vores land har brug for et stærkt Fox News til at berette fra alle hjørner af landet, siger Rupert Murdoch i pressemeddelelsen.