Udland

Terror i Nice: Gerningsmand havde medsammensvorne

Ifølge den franske statsadvokat havde gerningsmanden bag terrorangrebet i Nice flere hjælpere, som hjalp ham med planlægningen.

Gerningsmanden bag angrebet i Nice, hvor en stor lastbil pløjede ind i hundredvis af mennesker på byens strandpromenade, fik hjælp til at planlægge angrebet, siger statsadvokaten i Paris.

Gerningsmanden, den 31-årige Mohamed Lahouaiej-Bouhlel, planlagde angrebet i månedsvis, meddeler statsadvokaten ifølge nyhedsbureauet AFP.

Fem personer, som blev anholdt i kølvandet på lastbilmassakren i Nice, skal efterforskes for terror, oplyser statsadvokaten ifølge Reuters.

- Efterforskningen er skredet frem og har ikke kun bekræftet Mohamed Lahouaiej Bouhlels morderiske og beregnende ugerninger, men har også fastslået, at han fik hjælp udefra, siger statsadvokat Francois Molins.

84 mennesker blev dræbt, da Lahouaiej-Bouhlel kørte en 19 ton tung lastbil ind i en stor menneskemængde, der var samlet på Frankrigs nationaldag, Bastilledagen, for at se fyrværkeri på strandpromenaden i den sydfranske badeby.

Angrebet kostede 84 mennesker livet og sårede flere hundrede.