Terror i Nice

Mistænkte efter Nice-angreb bliver stillet for en dommer

Torsdag skal fire mænd og en kvinde forklare deres forbindelse til Mohamed Lahouaiej-Bouhlel for en dommer.

Fem personer, der er i politiets varetægt efter sidste uges massakre i den sydfranske by Nice, bliver torsdag stillet for en dommer.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Det drejer sig om fire mænd og en kvinde mellem 22 og 40 år. De mistænkes for at have forbindelse til den 31-årige tuneser Mohamed Lahouaiej-Bouhlel, der på den franske nationaldag pløjede en lastbil direkte ind i folkemængden på strandpromenaden i Nice og dræbte 84 mennesker. 

De mistænkte er blandt andre en 40-årig mand, som Bouhlel havde kendt i mange år, og en 38-årig albansk mand og dennes kæreste.

Albaneren mistænkes for at have skaffet Bouhlel et automatvåben. En 22-årig mand, som modtog en sms fra gerningsmanden, kort før han dræbte de mange mennesker, bliver også fremstillet i retten.

Det samme gør en anden mand, som har været i kontakt med Bouhlel omkring våben. Ligesom den franske efterretningstjeneste ikke havde kendskab til Mohamed Lahouaiej-Bouhlel før angrebet, kendte den heller ikke til de fem tilbageholdte. 

Undtagelsestilstand fortsætter

Den militante gruppe Islamisk Stat (IS) har sagt, at Bouhlel var "en af gruppens soldater", men ifølge efterforskerne havde han først for nylig vist interesse for radikal islamisme. Efterforskerne har ikke fundet tegn på, at han handlede på vegne af en ekstremistisk gruppe. 

Onsdag stemte et flertal i det franske parlament for at forlænge undtagelsestilstanden i landet med seks måneder. Forlængelsen ventes at blive vedtaget torsdag. Frankrig har været i undtagelsestilstand siden angrebene i Paris i november sidste år, hvor 130 personer blev dræbt. 

Få timer før angrebet i Nice sagde den franske præsident, François Hollande, at han var klar til at droppe det ekstraordinære beredskab. Men efter angrebet lød det, at undtagelsestilstanden ville blive forlænget med yderligere tre måneder. Det er altså nu blevet til et halvt år.