Donald Trump

Man ser hende tit, men hun taler sjældent - Trumps kone gik på scenen

USAs måske kommende førstedame holdt i nat tale for sin mand ved det republikanske konvent.

Donald Trump gik selv på scenen under det republikanske konvent i Cleveland, Ohio og præsenterede nattens mest ventede taler, hans kone Melania.

Iklædt en stram hvid kjole og høje, spidse hæle trådte hun frem til tonerne af Queens "We are the Champions" og dagens største hyldest med flere "I love you" tilråb fra salen.

- I har alle været meget venlige mod Donald og mig, mod vores lille søn Barron og mod hele vores familie. Det er en meget fin velkomst, og vi er glade for at være her med jer ved dette historiske konvent, lød det blandt andet fra den 46-årige slovensk fødte tidligere model, hvorefter hun med sin karakteristiske østeuropæiske accent fortsatte med at rose de 17 andre republikanske kandidater, der kæmpede mod Donald Trump om partiets nominering. 

- Men når det kommer til min mand, vil jeg sige, at jeg helt klart ikke er objektiv, og med god grund. Jeg har været sammen med Donald i 18 år, og jeg har observeret hans kærlighed til dette land, siden vi første gang mødte hinanden. Han har aldrig haft en skjult agenda, når det gjaldt sin patriotisme. Fordi - ligesom mig - elsker han dette land meget højt, forsikrede Melania Trump. 

Opvokset i Slovenien

Siden talte Melania Trump om sin egen baggrund og opvækst i Slovenien. Melania Trump voksede op som Melanija Knavs i det daværende Jugoslavien, som datter af en bilforhandler og en syerske.

Moderen Amalija introducerede hende til mode og skønhed, lød det i nat fra Melania Trump. 

- Min far Victor gav mig interessen for forretning og rejser. Deres integritet, medfølelse og intelligens har smittet af på mig og min kærlighed til familien og til Amerika, sagde hun og tilføjede, hvad hendes egne værdier bygger på.

- Arbejd hård for det, du vil have i livet. Gør hvad du siger. Hold, hvad du lover. Behandl folk med respekt.

Fik thumps up fra Trump

I 2006 opnåede Melania Trump amerikansk statsborgerskab, en ære, som hun under det republikanske konvent fortalte, hun betrager som "det største privilegium på planeten jorden". 

I talen nåede Melania Trump også at sende en hilsen til landets veteraner, inden hun sluttede af med at sige: 

- Jeg ved med hele mit hjerte, at han vil gøre en stor og vedvarende forskel. I årevis har jeg set ham kæmpe for projekter, og han giver ikke op. Hvis I vil have nogen til at kæmpe for jer og jeres land, så kan jeg forsikre jer om, at han er manden.

Herefter blev hun modtaget med kys og et "thumbs up" af sin stolte mand.

- Man ser hende normalt rigtig meget ved sin mands side, men man hører hende sjældent tale. Derfor havde folk ventet længe på at høre hende tale. Hun skulle give et mere personligt indtryk af denne mangemilliardær, som har et bombastisk ry. Hun forsøgte så at vise en lidt mere menneskelig og familiemæssig side af ham, siger TV 2s reporter i Cleveland, Jesper Zølck. 

Trumps børn taler i dag

Også New Yorks tidligere borgmester Rudy Giuliani var blandt nattens taler, ligesom diverse B-skuespillere fra Hollywood, blandt andet Antonio Sabato, Jr. og Scott Baio havde fundet vej til scenen. Til gengæld havde flere republikanske profiler valgt at blive væk fra konventet i protest mod Donald Trump. Blandt andet familien Bush og de to tidligere præsidentkandidater Mitt Romney og John McCain.

I de følgende dage vil flere af Donald Trumps børn, Donald Trump Jr., Ivanka Trump og Eric Trump også holde tale til fordel for deres far på konventet, der varer frem til 21. juli.

Trump-generatoren ™

Få en personlig fornærmelse
Du skal indtaste navn, for at få en fornærmelse, dummy!

Trump-generatoren ™

Lyder det for langt ude? I virkeligheden er det meget tæt på, hvad virkelighedens

square to 16x9