Donald Trump

En mur af kød: Mød Trumps bodyguards

Politi fra hele USA er indkaldt for at forhindre optøjer ved det republikanske konvent. Hvis det ikke er nok, står Trumps eget vagtværn klar.

Brølet fra 50 Harley Davidson mortorcykler overdøver alt andet, da de de kører ind ved Settlers Landing i Cleveland. Kun få hundrede meter derfra ligger den arena, hvor Donald Trump på torsdag, efter alt at dømme, officielt bliver kåret til republikanernes præsidentkandidat. Mændene på motorcyklerne kalder sig Bikers For Trump. De er Donald Trumps selvbestaltede vagtværn. Eller som lederen Chris Cox selv siger, da han er stået af sin Harley:

- Vi er en flok mænd på motorcykel, som vil hjælpe politiet med at passe på Trump og sikre, at han bliver valgt ved konventet.

Mandag er det republikanske konvents første dag, og allerede inden hele det politiske cirkus begyndte, har Chris Cox sagt til TV-stationen Fox News, at han har mobiliseret 10.000 bikere til sin bevægelse af bikere, der kan danne en massiv mur af kød mellem de forventede demonstrationer mod Trump, der vil præge Cleveland centrum hele ugen. Og ja, hjælpe politiet, hvis det bliver nødvendigt 

Ved Settler's Landing er godt 500 mennesker mødt frem til at såkaldt rally, hvor det, man bedst kan beskrive som en blanding af konspirationsteoretikere, højrefløjsrepublikanere og våben-fundamentalister, er samlet sammen med motorcykelentusiaster for at hylde deres forfatningsmæssige frihedsrettigheder. Mødet begynder med en bøn og fællessang af nationalmelodien. Derefter går forskellige talere på podiet for at hamre løs på den politik, som Barack Obama har ført de seneste år.

- Hillary for prison (Hillary Clinton skal i fængsel, Red.), råber en  sort mand i forsamlingen til stor jubel for de fremmødte.   

Alle er her enige om, at Hillary Clinton vil være en katastrofe som landets næste præsident. Hun vil have mere kontrol og indskrænkning af det, som flertallet her ser, som fundamentet for de forenede stater.

Et ekspempel er den frie våbenlovgivning. Inden konventet har politiet i Cleveland forsøgt at få suspenderet den meget liberale open-carry lovgivning, der giver alle lov til at bære et synligt våben i staten Ohio. Men det afslog statens guvernør, John Kasich allerede i weekenden.

En af dem der synligt viser sin støtte til retten til at bære våben på græsplænen ved Settler's Landing er den 31-årige Tyson Gross fra byen Akron i Ohio, der ligger syd for Cleveland.

- Jeg er vokset op med våben. Min bedstefar havde våben, og min far havde våben. Det er min ret, hvis jeg vil beskytte mig selv, lyder det fra den 31-årige Trump-støtte. 

Make America Kind Again

Lederen af Bikers for Trump, Chris Cox har også opfordret støtter af den republikanske kandidat til at tage våben med til Cleveland. Fjenden er dem som Cox kalder venstreorienterede idioter fra eksempelvis Black Lives Matter-bevægelsen (Sorte liv betyder noget, Red.), der har fået stor opbakning på tværs af USA efter de senere års kontroversielle episoder, hvor sorte amerikanere har mistet live under anholdelser eller møde med ordensmagten i flere forskellige delstater. 

I flere måneder op til konventet har Bikers for Trump ført kampagne for Trump, og har opfordret alle bikere rundt om i USA til at stille op, hver gang Trumps valgkaravane er nået til deres by. Men kun med fred i sinde. Det understreger bikerne gang på gang på deres Facebook-side. Målet er at skabe modvægt til de venstreorienterede demonstranter, der dukker op hver gang Trump viser sig. Og så er der det med våbnene. På Bikers for Trumps Facebook-side har flere opfordret til, at man bærer synligt våben i Cleveland. Med argumenter om at sorte bevægelser som New Black Panther Party og Black Lives Matter ville komme bevæbnede til konventet i Cleveland, er Trumps støtter blevet opfordret til at gøre det samme. Det lykkedes kun TV 2 at finde én mand, Tyson Gross, der bar sit våben åbent. Men han forsikrede om, at han langt fra var den eneste, der havde taget en pistol med.

På gaden i Cleveland er det demontrationerne mod Donald Trump, der fylder mest på konventets første dag. På de centrale gader i byen går nogle hundrede demonstranter i et optog under skarp opsyn af lange rækker af politi på mountainsbikes.

Pludselig runger flere dybe mandestemmer ud over gaden.

- Move Back! Move Back!

Råbet kommer fra en gruppe betjente, der slår ring om en enkelt kvindelig aktivist, der bliver anholdt, fordi hun ikke følger politiets anvisninger. Anholdelsen sker til stor opstandelse for fremmødte pressefolk og meddemonstranter. Men eller forløber protesterne roligt.

Skilte med Stop Trump og Make America Kind Again er blot nogle af de slogans, som anti-Trump bevægelsen råber, mens de nærmer sig konventsalen, hvor de over 2000 delegerede republikanere sidder inde bag betonafspæringer og meterhøje stålhegn.

Og netop det enormt høje sikkerhedsniveau præger bybilledet allerede fra den første del af Clevelands skyline kan skimtes i det fjerne. Adskillige tusinde politifolk fra hele USA er kaldt ind som forstærkning til det lokale politi. Hvert gadehjørne i byen er præget af mænd og kvinder i uniform. Mange iført skudsikre veste og skarpladte våben.

Flere indfaldsveje er afspærret og inde i centrum er alle skraldesapnde fjernet, tusinder af betonklodser er set op som vejafspærring og i nærheden af selve konventhallen i Qiuckenloans Arena kan kun presse og republikanske delegerede komme ind efter et grundigt sikkerhedstjek. På toppen af konventsalen kan man ane to snigskytter - CIA, FBI og Clevelands politi tager ingen chancer.

 Men hvis de skulle for brug for hjælp til at beskytte Donald Trump, så står Chris Cox og hans bikere klar i kulissen. Ifølge Chris Cox har syv ud af ti bikere en militær baggrund, som han mener kan komme dem til god nytte, hvis gemytterne koger over i Cleveland. Uanset, så fastholder bikerne at være en slags fredsbevarende mission, som uden at bruge våben vil stille sig som en menneskemur mellem Trump og hans modstandere.