Udland

Tidligere chef for luftvåbenet nægter kupforsøg

Ifølge flere tyrkiske medie nægter Akin Özturk at have planlagt det mislykkede militærkup i Tyrkiet.

Den tidligere chef for det tyrkiske luftvåben Akin Özturk har over for anklagere i Tyrkiet afvist at have deltaget i planlægningen af det mislykkede militærkup i Tyrkiet fredag aften og nat.

To privatejede medier, tv-stationerne Habertürk og NTV oplyser, at Akin Özturk har forklaret de tyrkiske anklagere, at han forsøgte at forhindre kupforsøget.

- Jeg er ikke en person, som har planlagt eller styret kupforsøget, som blev udført 15. juli, og jeg ved ikke, hvem der gjorde det, har Özturk sagt i et vidnesbyrd ifølge NTV.

Mere end 200 mennesker blev dræbt, da en del af det tyrkiske militær angiveligt iværksatte kupforsøget fredag aften, blandt andet blev en bro over Bosporus spærret i forsøget på at indtage Istanbuls største lufthavn og sende kampvogne til parlamentet i Ankara.

Akin Özturk har tidligere nægtet at være indblandet i kupforsøget og sagt, at han tværtimod forsøgte at slå oprøret ned. Den tidligere chef for luftvåbenet er blot en af de tusinder af mennesker, som er blevet anholdt i Tyrkiet efter kupforsøget.

På billeder, som det tyrkiske nyhedsbureau har offentliggjort, ses Akin Özturk stå blandt flere andre anholdte. Han har tydelige skader i ansigtet og en forbinding på sit højre øre.