Udland

Ingen tegn på forbindelser til IS: Nice-gerningsmand havde ny interesse for radikal islam

Ifølge anklageren havde gerningsmanden en "klar, nyere interesse" i radikal islam

Ifølge France 24 siger en fransk anklager Francois Molins, som efterforsker angrebet i Nice torsdag, som har kostet 84 mennesker livet, at angrebet i Nice torsdag aften blev planlagt i dagene inden angrebet af gerningsmanden. 

Gerningsmanden, Mohamed Lahoaiej Bouhlel, 31, en tunesisk statsborger med bopæl i Frankrig, blev skudt af politiet i Nice, efter at han i en hvid lastbil i knap to kilometers dødskørsel havde mejet flere hundrede voksne og børn ned.

Ifølge anklageren skal gerningsmanden i sin omgangskreds have sagt, at han ikke kunne forstå, hvorfor Islamisk Stat i Syrien og Irak ikke fik eget territorium. Det meddeler anklager i Paris ifølge nyhedsbureauet Reuters. Der er ingen beviser for, at han havde forbindelse til IS, meddeler anklageren.

Anklageren siger også, at gerningsmanden havde en "klar, nyere interesse" i radikal Islam. Han havde også anlagt sig et skæg af religiøse årsager.

- Der er ikke nogle elementer i efterforskningen på dette tidspunkt, der antyder en forbindelse med Islamisk Stat (IS) eller personer fra gruppen. Han udviste en vis nylig interesse for radikale jihad-bevægelser, siger Francois Molins ifølge Reuters.

Ifølge nyhedsbureauet Associated Press (AP) fortæller anklageren også, at gerningsmanden inden angrebet søgte informationer på nettet om angrebet på en klub for homoseksuelle i Orlando, Florida, i juni måned, hvor 49 blev dræbt.