Udland

Indisk politi vil have fat i drenge bag vanvittigt togstunt

Syv drenge sprang ud fra togbro, lige inden toget i høj fart buldrede over broen. De vædder med hinanden om, hvem der tør springe som den sidste.

Videooptagelser af en gruppe indiske drenge, der kaster sig ud fra en togbro, lige inden toget i høj fart kører over broen, er gået viralt med millioner af visninger på de sociale medier. Politiet i Indien har sat en undersøgelse i gang for at finde ud af, hvem vovehalsene er.

Som du kan se i videoen øverst i artiklen, står de syv drenge på togbroen og venter. Selv om toget med hornet signalerer mod drengene, at de skal fjerne sig fra jernbanen, venter de til sidste sekund, inden de hopper ned i floden og med strømmen kan svømme i sikkerhed. Ingen personer kom noget til.

Episoden fandt sted ved den nordlige del af Gangeskanalen i den indiske by Ghaziabad.

Flere tilfælde fra samme togbro

Det er ifølge lokale medier endnu ikke lykkedes at identificere drengene, der menes at være mellem 10 og 15 år gamle. Det er dog ikke ualmindeligt, at unge mennesker vover pelsen ved at hoppe ud fra broen, men ifølge politiet er det ikke fanget på video før.  

- Vi er i gang med at undersøge, om drengene regelmæssigt laver lignende stunts her eller andre steder. Politiet vil have fat i drengene i videoklippet og sørge for at tage de nødvendige foranstaltninger, så man i fremtiden kan undgå lignende tilfælde, siger Vimal Kumar Sharma, der er dommer i Ghaziabad.

Det er politistationen i Masuri, der står bag undersøgelsen af drengene. Politistationen har sendt betjente til området, hvor de blandt andet advarer de lokale om at springe ud fra togbroen.

Politiet vil have fat i drengene i videoklippet og sørge for at tage de nødvendige foranstaltninger, så man i fremtiden kan undgå lignende tilfælde.

Vimal Kumar Sharma, dommer

Dødsulykker afskrækker ikke de unge

En af de lokale fortæller til Hindustan Times, at der ofte er drenge, der springer ud og laver stunts fra broen, og det er med livet som indsats.  

- Der har været tilfælde, hvor nogle af drengene er druknet, men det afskrækker ikke de unge, siger Ved Prakash, der bor i nærheden.

Avisen har også snakket med nogle mænd, der som unge sprang ud fra broen. De forklarer, at de gør det for underholdningens skyld, og nogle gange er der også penge involveret.

- Vi har nogle gange væddet om, hvem der tør springe som den sidste og tør vente på, at toget kommer så tæt på som muligt, siger Mukesh Kumar, der som teenager sprang ud fra selvsamme togbro hver sommer.

Vi har nogle gange væddet om, hvem der tør springe som den sidste og tør vente på, at toget kommer så tæt på som muligt.

Mukesh Kumar

Inspireret af Bollywood-film

Amatøroptagelserne varer cirka 50 sekunder og er filmet af en ukendt tilskuer, der står på flodbredden.

Klippet har visse ligheder med en scene i den indiske Bollywood-film Ghulam, hvor en person springer for livet og med nød og næppe undgår et tog i høj fart (se klippet fra filmen øverst i artiklen).

De nye optagelser er blevet delt på videodelingstjenesten Youtube og kommunikationsapplikationen WhatsApp, og politiet er i gang med at finde ud af, hvem der har uploadet klippet til internettet.