Hør politiradio fra skyderiet i Baton Rouge: Jeg er ramt

Optagelser fra de første minutter efter søndagens angreb på amerikanske betjente er offentliggjort. Her fortæller en betjent, at han er blevet ramt.

Efter søndagens skyderi på betjente i den amerikanske by Baton Rouge i delstaten Louisiana har politiet udgivet et lydklip fra politiradioen.

I lydfilen høres de første øjeblikke efter skyderiet, hvor betjentene forsøger at finde ud af, hvorfra der bliver skudt.

- Skud affyret, betjent ramt! Jeg ved ikke, hvor gerningsmanden skyder fra, lyder det blandt andet.

- Vi ved ikke, hvor skytten befinder sig. Han er ude af syne. Potentielt en snigskytte.

Herefter svarer en anden betjent på politiradioen:

- Jeg er ramt i venstre arm.

Siden svarer en tredje betjent:

- Vi har en såret betjent. Han ligger der, lige der. Såret betjent.

Flere betjente ramt

Efterfølgende bliver der meldt om flere sårede på politiradioen:

- Vi har to ramt heromme.

Til sidst fremgår det af lydfilen, at politiet har fundet frem til gerningsmanden.

- Én gerningsmand, helt sort, bevæbnet med en A-R (Semi-automatisk riffel), siger en betjent på politiradioen.

Gerningsmand identificeret

Tre betjente på henholdsvis 32, 41 og 45 år har mistet livet. De var alle gift og havde familie. Tre andre betjente blev såret og kørt på hospitalet. To er uden for livsfare, mens en er i kritisk tilstand.

Politikilder har på et pressemøde oplyst, at gerningsmanden er identificeret som en 29-årig sort tidligere marineinfanterist, der efterfølgende blev skudt og dræbt af politiet. Efterfølgende er yderligere to personer blevet anholdt i forbindelse med efterforskningen.

Baton Rouge var også byen, hvor den 37-årige sorte amerikaner Alton Sterling for halvanden uge siden blev skudt og dræbt af hvide betjente foran en butik. Dét og et andet politidrab medførte demonstrationer flere steder i USA, og få dage senere blev fem betjente skudt og dræbt i storbyen Dallas i det mest alvorlige angreb på amerikansk politi siden 11. september.