Fire alvorligt såret da 17-årig gik amok med økse i tog

I alt fire personer meldes alvorligt såret i et angreb om bord på et tysk tog. Gerningsmanden er skudt af politiet.

Flere mennesker blev såret, da en 17-årig dreng gik amok med en økse og et stikvåben i et regionaltog ved Würzburg i Tyskland. Det rapporterer flere tyske medier. Gerningsmanden var ifølge flere tyske medier uledsaget flygtningebarn fra Afghanistan.

Ifølge det tyske nyhedsbureau dpa er fire mennesker alvorligt kvæstet, mens én blev lettere kvæstet. 14 meldes i chok men uden fysiske skader.

Skød flygtende gerningsmand

De tyske myndigheder oplyser til dpa, at den unge gerningsmand gik til angreb på passagererne, der lykkedes med at alarmere togpersonalet. Personalet tog kontakt til politiet, der ved et tilfælde havde en aktionsstyrke tæt ved gerningsstedet.

Den unge gerningsmand flygtede ud af vognen, og politiet satte efter den 17-årige, der blev skudt og dræbt under jagten.

- Kort efter ankomsten til Würzburg angriber en mand passagererne med en økse og en kniv, siger en talsmand for politiet ifølge nyhedsbureauet AFP.

- Gerningsmanden var i stand til at forlade toget, hvorefter politiet jagtede ham. Under jagten skød og dræbte de ham, siger talsmanden.

Motiv er endnu ukendt

Et øjenvidne beskrev efter angrebet toget som et slagtehus.

- Jeg har aldrig set så meget blod i mit liv. I nat kommer jeg ikke til at lukke et øje, sagde øjenvidnet til den tyske avis Bild.

Gerningsmandens motiv er fortsat ukendt, men et vidne til episoden har fortalt politiet, at den 17-årige råbte "Allahu akbar" (Gud er størst, red.), siger en talsmand for myndighederne i Bayern ifølge AFP.

Tyskland er en af de lande, der bærer det største læs, når det kommer til at tage mod flygtninge. I alt har 222.264 registreret sig som asylansøgere i landet i første halvdel af 2016. Alene i sidste kvartal af 2015 lå tallet på knap en halv million i Tyskland.