Udland

Udenrigsministeriet ændrer rejsevejledning til Tyrkiet

Rejser til Tyrkiet frarådes ikke længere.

Udenrigsministeriets Borgerservice har søndag ændret sin rejsevejledning til Tyrkiet, så alle ikke-nødvendige rejser til landet ikke længere frarådes.

Efter kupforsøget i Tyrkiet fredag aften valgte Udenrigsministeriet natten til lørdag at ændre rejsevejledningen på grund af sikkerhedsniveauet i landet.

Flere danske rejsebureauer og flyselskaber valgte herefter at aflyse afgange både lørdag og søndag.

Flyselskabet SAS genoptog søndag sine flyvninger til Tyrkiet, selvom de danske myndigheder på daværende tidspunkt fortsat frarådede ikke-nødvendige rejser til landet. Rejseselskabet Bravo Tours siger, at rejserne til Tyrkiet normaliseres fra på tirsdag. I dag er fire fly annulleret, men man håber, at et femte kan blive sendt afsted.

265 døde efter kupforsøg

Natten til lørdag iværksatte dele af det tyrkiske militær et kupforsøg mod landets præsident, Recep Tayyip Erdogan, og den tyrkiske regering.

Forsøget mislykkedes, men efterlod 265 mennesker døde og 1400 sårede.

Rejsende bør følge situationen ved rejseselskaber

Ifølge Udenrigsministeriets Borgerservice har turistdestinationerne ved kysten i Tyrkiet ikke været væsentligt påvirket af kupforsøget. 

Samtidig melder ministeriet søndag, at situationen i Istanbul og Ankara nu igen er rolig.

- Men kupforsøget har skærpet konfrontationerne mellem forskellige sociale og religiøse grupper i samfundet med større risiko for spændinger og sammenstød mellem disse til følge, skriver Udenrigsministeriets Borgerservice i sin rejsevejledning.

- Det er derfor vigtigt, at rejsende udviser agtpågivenhed og holder sig på sikker afstand af større forsamlinger, politiske demonstrationer med videre.

Samtidig opfordres rejsende til at tjekke situationen med deres rejseselskab eller flyselskab inden afrejse, da der er mange aflyste afgange og forsinkelser.