Udland

Pakistansk kæmpestjerne på sociale medier dræbt: Nu er bror anholdt

Politiet i Pakistan frygter, hun blev offer for æresdrab.

Broderen til en af Pakistans mest kendte, kvindelige mediepersonligheder er søndag blevet anholdt for mordet på sin søster. Det skriver Al Jazeera.

Den 26-årige Qandeel Baloch var kendt for at poste udfordrende billeder og videoer på de sociale medier og blev fundet myrdet i familiens hjem få timer efter sin seneste opdatering, der hyldede hendes selvstændighed.

- Jeg mener, jeg er en moderne feminist. Jeg tror på lighed. Jeg behøver ikke vælge, hvilken type kvinder skal være. Jeg tror ikke på, der er nogen grund til at sætte stempler på os selv bare for samfundets skyld. Jeg er bare en kvinde med frie tanker og et frit tankesæt og JEG ELSKER DEN, JEG ER.

Far peger på bror som drabsmand

Det er Balochs egen far, der har peget på hendes to brødre.

Den ene for at myrde søsteren, den anden for at opfordre til det. Begge dele er meldt til og efterforskes nu af pakistansk politi.

Den bror, der er under mistanke for mordet, sagde på et pressemøde lørdag, at han "dræbte for ærens skyld" og "fortrød ingenting".

Sammenlignes med Kim Kardashian

Qandeel Baloch hed i virkeligheden Fazia Azeem, og hun var en Pakistans bedste kendte mediepersonligheder, der lagde udfordrende videoer og selfier på sine konti på sociale medier som Facebook - og havde flere hundrede tusinder følgere. 

Wall Street Journal kalder hende for Pakistans svar på den amerikanske reality-dronning Kim Kardashian.

Mange af hendes videoer, blandt andet en hvor hun tilbød at strippe, hvis Pakistan slog Indien i en cricket-kamp, virkede stødende på konservative pakistanere. Kritikere mente, at hendes kommentarer, billeder og tøj overskred grænsen for Pakistanske og islamiske normer.

Balochs opdatering fredag var ledsaget af billedet over denne artikel og blev skrevet, få timer før hun blev fundet død i familiens hjem i Pakistan.