Terror i Nice

Bror til gerningsmand i Nice: Han sendte 750.000 kroner til familien få dage før angreb

Ifølge Jaber Bouhlel, gerningsmandens bror, fik Mohamed Bouhlel venner til at smugle store beløb i kontanter hjem til familien i Msaken i Tunesien.

Få dage før han angreb en menneskemængde i Nice med en lastbil, sendte Mohamed Lahoaiej Bouhlel et beløb svarende til cirka 750.000 kroner hjem til sin familie i Msaken i det nordøstlige Tunesien.

Jaber Bouhlel, bror til gerningsmanden, fortæller til det britiske medie Mail Online, at hans bror ofte sendte mindre beløb hjem til familien.

- Han plejede at sende os små beløb ligesom alle tunesere, der arbejder i udlandet. Men så sendte han os alle de penge, det var en formue. Han sendte pengene ulovligt. Han gav kontanter til folk, han vidste skulle tilbage til landsbyen og bad dem give dem til hans familie, siger Jaber Bouhel til Mail Online.

Min bror er ikke terrorist

Jaber Bouhlel

- Min bror er ikke terrorist, insisterer Jaber Bouhlel.

Mohamed Bouhlels far Mohamed Mondher Lahouaiej Bouhlel mener, hans søn var psykisk syg og ikke en radikaliseret islamist, som blev rekrutteret af terrorgruppen Islamisk Stat (IS).

- Fra 2002 til 2004 havde han problemer, som førte til et nervøst sammenbrud. Han blev vred og knuste alt foran ham. Han var meget voldelig og meget syg, siger Mohamed Mondher Lahouaiej til den franske tv-kanal BMF.

Men Mohamed Mondher indrømmer også, at han ikke havde kontakt med sin søn efter han flyttede til Frankrig.

- Han kom heller ikke tilbage, når hans brødre og søstre ringede, fortæller Mohamed Mondher.

Sidste gang, han besøgte familien i Tunesien, var da hans søster blev gift i 2012.

- Men vi hørte meget lidt fra ham, siger gerningsmandens far.

Arbejdede otte år i Frankrig

Jaber Bouhlel nægter også at tro, at hans bror er terrorist.

- Mohamed sendte os alle de penge han havde i Frankrig. Han havde arbejdet otte år i landet, og det var, hvad han havde sparet sammen.

Ifølge Jaber Bouhlel blev hans bror deprimeret, da han blev skilt fra sin fransk-tunesiske kone og sine tre børn, der i dag er fem år, tre år og 18 måneder.

Mohamed Bouhlel var kendt for småkriminalitet og hustrumishandling, men han var ikke i efterretningstjenesternes søgelys. Den forsvarer han fik bevilget af retten i forbindelse med tidligere kriminalitet, Corentin Delobel siger, at hun ikke så tegn på radikalisering overhovedet.

Ifølge Mohamed Bouhlels far havde han "mistet" sin religion, overholdt ikke ramadan og drak.