Kupforsøg i Tyrkiet

Voldsomme billeder: Helikopter skyder efter civile under tyrkisk kupforsøg

Billeder fra nattens kupforsøg i Tyrkiet viser, hvordan en helikopter skyder ned mod en gruppe af civile personer.

Det gik voldsomt for sig i nat, da dele af det tyrkiske militær forsøgte et kupforsøg mod præsident Erdogan.

Kupforsøget forsøgtes i de to største byer i Tyrkiet, Istanbul og hovedstaden Ankara.

Det er i netop Ankara, at en video viser, hvordan en militærhelikopter åbner ild og skyder ned mod en gruppe af civile på gaden.

Det er uklart i videoen, om nogen personer bliver ramt af helikopterens skud, men mindst 190 personer er blevet dræbt under nattens kupforsøg, mens 1154 er blevet såret.

Der var eksplosioner, gadekampe og uroligheder flere steder i Istanbul og Ankara, blandt andet ved den tyrkiske parlamentsbygning.

Samtidig var der kampvogne i gaderne, og det tyrkiske militær spærrede to store broer over Bosporusstrædet i Istanbul.

Som man kan se på videoen herunder var der også kampfly i luften over Ankara, som angiveligt skulle have skudt en helikopter ned i løbet af natten.

Istanbul-lufthavnen, Atatürk, blev også afspærret af militæret med kampvogne, og alle flyvninger fra lufthavnen blev aflyst.

Klokken 02.00 erklærede den tyrkiske efterretningstjeneste kuppet mod præsident Erdogan for afværget, men lørdag morgen var der stadig kampe i Istanbul ifølge TV 2s korrespondent Steffen Jensen.

I en skriftlig udtalelse sagde den del af militæret, der står bag kupforsøget, tidligt lørdag morgen, at den fortsat kæmper.

Lørdag er 1563 personer blevet tilbageholdt, mens 29 oberster og fem generaler er blevet fjernet fra deres poster i det tyrkiske militær.