Udland

Udenrigsministeriet fraråder rejser til uroligt Tyrkiet

Uklarhed om sikkerheden i Tyrkiet får Udenrigsministeriets Borgerservice til at fraråde rejser til landet.

Undlad af sætte kurs mod Tyrkiet, medmindre det er højst nødvendigt.

Det er budskabet fra Udenrigsministeriets Borgerservice, der natten til lørdag har ændret sin rejsevejledning til Tyrkiet.

Man fraråder nu danskere alle ikke-nødvendige rejser til Tyrkiet efter forsøg på militærkup i landet. Kupforsøget gik i gang fredag aften, og tidligt lørdag morgen er det stadig uklart, hvad der præcist sker i landet.

Situationen er anspændt

- Ændringen sker som følge af udviklingen i Tyrkiet, hvor der er uklarhed om sikkerhedssituationen som følge af et forsøg på militærkup, skriver Udenrigsministeriets Borgerservice i et opslag på Facebook.

- Ifølge de foreliggende oplysninger er situationen i de store byer anspændt, mens situationen på turiststederne på sydkysten er relativ rolig, lyder det videre.

Danskere bliver opfordret til at holde sig indenfor og undgå større forsamlinger - særligt i de større byer.

Rejs hjem som planlagt

Hvis man allerede opholder sig i Tyrkiet, anbefales det, at man rejser hjem som planlagt. Der er altså ingen grund til at købe en tidligere returbillet, lyder det.

- Danskere anbefales at holde sig i tæt kontakt med deres rejseselskab og de kommercielle flyselskaber vedrørende udrejsemulighederne, idet lokale omstændigheder vil kunne have indflydelse på, hvornår der kan flyves ud af landet, skriver Borgerservice.

Flere andre lande har efter de seneste uroligheder også opdateret deres rejsevejledninger til Tyrkiet. Blandt andet fraråder de norske og svenske myndigheder også alle ikke-nødvendige rejser til landet.

Udenrigsministeriets Borgerservice kan kontaktes på +45 33 92 11 12.