Tyrkiske militærfolk og politikere bakker op om Erdogan

Alle partier i Tyrkiets parlament er imod kuppet mod præsident Erdogan, skriver nyhedsbureauer.

Der er ikke nogen politisk opbakning til kupforsøget mod præsident Recep Tayyip Erdogan. Flere internationale nyhedsbureauer skriver, at de fire partier i det tyrkiske parlament - inklusive de tre oppositionspartier - har fordømt kupforsøget.

Tyrkiets militær bakker heller ikke op om kuppet mod regeringen.

Det siger den øverstkommanderende for landets specialstyrker.

Generaler tager afstand fra kupforsøg

General Zekai Aksakalli giver kommentaren til tv-stationen NTV. Han tilføjer, at kupforsøget ikke vil lykkes, og at hans specialstyrker tjener det tyrkiske folk. Flere andre højtstående militærfolk tager desuden afstand fra forsøget på at tage magten i Tyrkiet.

Ifølge Reuters siger en lang række højtstående medlemmer af Tyrkiets væbnede styrker, at det er en mindre del af militæret, der står i spidsen for kuppet mod præsidenten.

Kampe mellem kupmagere og regeringsloyale tropper fortsætter i både Ankara og Istanbul. Men landets premierminister, Binali Yildirim, siger omkring klokken 02 natten til lørdag, at situationen er ved at være afværget.

Skyder skylden på ærkefjende

Tidligere på natten skød præsident Erdogan skylden for kuppet på sin ærkefjende, imamen Fethullah Gulen, der lever i eksil i USA.

Den tyrkiske regering har utallige gange beskyldt støtter af Gulen for at ville omstyrte den tyrkiske regering.

Men også grupper, der støtter imamen, siger, at de fordømmer fredagens kupforsøg mod præsidenten.

- Vi fordømmer enhver militær intervention i tyrkisk indenrigspolitik. I mere end 40 år har støtter af Gulen advokeret for og demonstreret for fred og demokrati, siger gruppen Alliance for Shared Values i en pressemeddelelse ifølge AFP.