Tyrkiet: Eksplosioner i baggrunden, mens dansker er igennem live fra Ankara

Dansker opholder sig i Ankara sammen med sin familie og kan høre jetfly, skud og eksplosioner.

Tusindvis af danskere befinder sig lige nu i Tyrkiet, hvor der er et kupforsøg i gang. En af dem, der befinder sig i Tykiets hovedstad Ankara, er David Moritz.

Han fortæller til TV 2, at han kan høre jetfly, der flyver lavt og skud, der bliver affyret, ligesom man også kan høre eksplosioner.

Det fik seerne på TV 2 NEWS selv at høre under interviwet med David Moritz, der til daglig arbejeder som grafiker på TV 2 Fyn, men lige nu er på ferie med sin familie.

- Vi hører og ser jetfly, der stadig flyver meget lavt henover byen og larmer rigtig meget. Vi hører skud i det fjerne - det er godt nok 10 minutter siden, vi har hørt skud. Vi har også hørt flere eksplosioner. Vi er selvfølgelig bekymret - det er ikke normalt at se militæret køre på vejene, siger David Moritz, mens man kan høre lyden af en eksplosion i baggrunden.

- Der var en eksplosion igen.

Eksplosionen blev efterfulgt af en, der var endnu kraftigere.

- Det var en stor eksplosion.

Og kort efter fløj flere jetfly forbi tæt på. 

Holder sig orienteret via sociale medier

Familien bor på en hovedgade, der normalt er præget af feststemning og cafeer og shopping i dagtimerne, men på nuværende tidspunkt er der fuldstændig mennesketomt på gaden. Det på trods af, at den tyrkiske premierminister Recep Erdogan har opfordret tyrkerne til at gå på gaden i protest.

Familien skulle været kørt videre til et sommerhus lørdag, men på grund af dét udgangsforbud, som militæret har indført, kan familien ikke tage afsted. Familien har først planlagt hjemrejse i midten af august.

Familien forsøger at holde sig orienteret om situationen via de sociale medier.