Soldater overgiver sig: Forlader deres kampvogne med hænderne i vejret

Regeringen har roret, siger præsident Erdogan. Men der er stadig kampe i Istanbuls gader efter et kupforsøg mod ham.

Mens solen står op over et Tyrkiet i kaos, har tyrkisk tv netop vist billeder af, hvordan soldater, som har spærret Bosporus-broen i Istanbul, nu overgiver sig og forlader deres kampvogne med hænderne i vejret.

Det sker, efter dele af militæret fredag aften og nat har forsøgt et kupforsøg mod præsident Erdogan, der i en tv-transmiteret tale for fĂĄ timer siden erklærede kupforsøget for ovre og sagde, at "regeringen er ved roret".

Kupforsøget forsøges i de to største byer i Tyrkiet, Ankara og Istanbul.

Røg og kampe i Istanbuls gader

Den tyrkiske efterretningstjeneste kaldte i nat kupforsøget for afværget, men der er stadig kampe i Istanbuls gader lørdag morgen.

Og den del af militæret, der stĂĄr bag kupforsøget i Tyrkiet, har udsendt en meddelelse om, at den fortsat kæmper. 

60 personer meldes dræbt i Ankara og Istanbul efter nattens kampe. De fleste er civile, mens i hvert fald 17 er politibetjente, der døde i Ankara. Derudover er 754 personer blevet anholdt, oplyser Tyrkiets Justitsministerium.

Over 1.000 personer er sårede, melder Røde Halvmåne ifølge CNN.

Kampfly fløj lavt over byen

Vidner sagde fredag aften til Reuters, at de kunne høre flere eksplosioner i Ankara.

En militærhelikopter skulle have ĂĄbnet ild over hovedstaden, ligesom kampvogne omringede en parlamentsbygning og ĂĄbnede ild mod bygningen Millitærhelikopteren skulle have skudt mod den tyrkiske efterretningstjenestes hovedkontor.

Derudover spærrede det tyrkiske militær de to store broer over Bosporusstrædet i Istanbul, mens kampfly og helikoptere fløj lavt over byen. 

Det er nogle af de soldater, der nu overgiver sig.