Kupforsøg i Tyrkiet

Her bliver tyrkisk parlament bombet under kupforsøget

Mindst 12 personer er såret, efter dele af militæret lørdag nat smed to bomber over det tyrkiske parlament.

Det tyrkiske parlament blev lørdag nat ramt af to bomber. Mindst 12 mennesker er angiveligt blevet såret. Det beretter Tyrkiets statsdrevne nyhedsbureau Anadolu.

Ifølge nyhedsbureauet stod dele af det tyrkiske militær, der fredag aften forsøgte at kuppe den tyrkiske regering, bag eksplosionen.

Den første bombe menes at have landet nær hovedingangen. Inde i det tyrkiske parlament modtog en stedfortræder netop klapsalver for sin tale til sine kolleger, da et voldsomt brag lød.

Kort tid efter ramte endnu en bombe.

Øjenvidne: Hele bygningen rystede

En af dem, der hørte eksplosionen på det tyrkiske parlament, er David Moritz.

Sammen med sin familie opholdte han sig i den tyrkiske hovedstad, Ankara, da militæret fredag aften forsøgte at kuppe den tyrkiske regering.

- Vi hørte, da parlamentsbygningen sprang i luften. Den ligger lige omme på den anden side af en stor bygning. Jeg kunne ikke se det, men jeg kunne se røgen og høre braget. Det var meget højt. Hele bygningen rystede, siger David Moritz, der til dagligt er journalist på TV 2/Fyn, til TV 2.

Kupforsøg skyldes utilfredshed

Dagen derpå florerer billeder og videoer af den forslåede parlamentsbygning på de sociale medier.

Ifølge TV 2s korrespondent i Tyrkiet, Simi Jan, skyldes dele af militærets kupforsøg stor utilfreds med landets præsident, Recep Tayyip Erdoğan.

- Erdoğan har brugt religion meget. Han har proppet religion ind i en stat, som er bygget på en sekulær tankegang - hvor man skiller stat og religion ad. Det er noget, som militæret vogter og værner om, siger hun til TV 2.

De sårede fra det tyrkiske parlamet er angiveligt i en kritisk tilstand. Indtil videre er 90 personer i alt blevet dræbt af det militære kupforsøg mod den tyrkiske regering, og 1154 er såret.

Nedenfor kan du se billeder af ødelæggelserne i det tyrkiske parlament