Terror i Nice

Familier venter i uvished: Identifikation af terror-ofre i Nice trækker ud

Lørdag formiddag var kun 18 ud af foreløbigt 84 ofre endeligt identificeret, oplyser fransk hospital til TV 2.

Mange familier venter fortsat i uvished på at få afklaret, om deres pårørende er blandt de dræbte ved terrorangrebet i Nice torsdag aften.

De seneste tal fra myndighederne viser, at 84 personer har mistet livet, mens flere end 200 er indlagt med skader - heraf er 50 personer i kritisk tilstand, og forventningen er, at dødstallet vil stige yderligere.

Imens pågår arbejdet med at identificere ofrene, men det trækker ud, oplyser en talsmand fra Pasteur-hospitalet til TV 2s reporter i Nice, Lasse Ravnø.

- Talsmanden fortæller, at det går langsomt med at få identificeret de dræbte. Mange af dem er så ilde tilredt, at det kan være meget svært at se, hvem de er, fortæller Lasse Ravnø.

Ifølge oplysningerne fra hospitalet var det lørdag formiddag kun lykkedes endegyldigt at fastslå identiteten på 18 ud af de 84 lig efter torsdagens angreb.

Pårørende venter i uvished

Myndighederne fortalte fredag, at de forventede, at identificeringen af de dræbte kunne tage to døgn, men det ser altså nu ud til at tage endnu længere, før der er overblik over ofrene.

- Der er ikke sat nogen deadline på eller givet nogen garantier om, hvornår man kan fortælle, hvem de dræbte er. De arbejder på højtryk, men indtil videre må de pårørende, der venter på at få vished om deres families skæbne, væbne sig med tålmodighed, fortæller Lasse Ravnø.

Angrebet fandt sted i Nice sent torsdag aften, da en 15 meter lang lastbil kørte ind gennem den menneskefyldte havnepromenade i byen.

De franske myndigheder har udpeget den 31-årige tunesisk-fødte Mohamed Lahouaiej-Bouhlel som gerningsmanden, og lørdag har Islamisk Stat (IS) taget skylden for angrebet.