Voldsomme billeder: Døde spredt ud over promenade efter angreb

Video optaget efter terrorangrebet i Nice, viser hvordan ligene af flere dræbte personer ligger langs promenaden i den sydfranske by.

ADVARSEL: DENNE ARTIKEL INDEHOLDER VOLDSOMME BILLEDER

Flere døde mennesker lå spredt ud over promenaden i Nice, efter at den sydfranske by torsdag aften blev ramt af et terrorangreb.

Her kørte en hvid lastbil ind i en stor gruppe mennesker, som var samlet for at fejre den franske nationaldag, Bastilledagen. 84 personer er foreløbig meldt dræbt i angrebet, heriblandt flere børn. 18 personer er i kritisk tilstand.

På videoen øverst i artiklen, som indeholder stærke billeder, kan man se, hvordan promenaden i Nice i de efterfølgende timer mere lignede en krigszone end en ferieby. Billederne viser, hvordan flere personer lå dræbt langs promenaden ud til middelhavet, som normalt er meget smuk.

De dræbte, der lå på gaden, var dækket til, mens flere kvæstede personer fra terrorangrebet fik lægehjælp. Der var også helikoptere i luften som pendlede frem og tilbage mellem hospitalet i Nice og promenaden.

Lastbil pløjede igennem menneskemængde

Terrorangrebet fandt sted torsdag aften, da en hvid lastbil kørte langsomt ned langs promenaden i havnebyen Nice, mens alle havde travlt med at fejre den franske nationaldag, Bastilledagen.

En video fra et øjenvidne viser, hvordan den hvide lastbil bliver ved med at speede op, indtil den forsvinder ud af billedet, hvorefter den rammer en lang række uskyldige mennesker, som ikke når at komme væk.

TV 2 advarer om voldsomme billeder i videoen herover.

Det kan også høres, at der lyder skud kort inden lastbilen sætter farten op og styrer direkte mod menneskemængden. Flere øjenvidner har berettet om, hvordan gerningsmanden bevidst kørte zigzag for at ramme flest mennesker muligt.

Gerningsmanden blev dræbt af fransk politi og lastbilen blev stoppet.

Folk løb panikslagent for livet

I de efterfølgende minutter efter at lastbilen havde kørt ind i den store menneskemængde, opstod der panik blandt folk, og man kunne se, hvordan alle omkring løb væk fra promenaden for at komme i sikkerhed.

Frygten stod malet i ansigtet på folk. Ifølge sportsjournalist på TV 2 Thomas Kristensen, der befinder sig i Nice og var på promenaden under terrorangrebet, så frygtede mange, at den hvide lastbil ville sprænge i luften, efter at den var kommet til standsning.

Fransk politi tog ingen chancer

Fransk politi var efterfølgende meget opmærksomme på angreb, der kunne komme i kølvandet på angrebet på promenaden. Alle folk blev bedt om at gå hjem og opholde sig indendørs.

Derfor tog politiet heller ingen chancer med folk, der stadig befandt sig pĂĄ gaden efter angrebet.

Som man kan se i videoen herover, taler en fransk betjent meget kraftigt til en gruppe mennesker som nærmer sig en politiafspærring, hvorefter de kommer tættere på med hænderne over hovedet.

Francois Hollande kalder angrebet for terror

Den franske præsident Francois Hollande var meget hurtig til at sige, at angrebet i Nice havde karakter af terrorisme. Den franske Premierminister Manuel Valls har derimod kaldt angrebet i Nice for terror.