Terror i Nice

Springer op på lastbilen: Heroisk motorcyklist forsøgte at stoppe terrorangreb

Motorcyklisten endte angiveligt under lastbilens hjul, fortæller vidne.

Mens folk flygtede for livet, forsøgte en motorcyklist på heroisk vis at stoppe det terrorangreb, der torsdag aften fandt sted i den sydfranske ferieby Nice.

Det viser en video, der er optaget af den tyske journalist Richard Gutjahr, mens lastbilen var på vej ned ad strandpromenaden i feriebyen.

I begyndelsen af videoen bliver lastbilen indhentet af en motorcykel, som forsøger at få den til at stoppe. Men da den fortsætter, vælger motorcyklisten at smide sit køretøj fra sig for i stedet af hægte sig fast på siden af bilen.

- Motorcyklisten forsøgte at overtage lastbilen og prøvede at åbne døren ind til chaufføren, men han faldt og endte under hjulene, siger Richard Gutjhar, der optog videoen på en balkon.

Lig i gaderne

Den tyske journalist fortæller, at han også så to politibetjente åbne ild mod lastbilen.

- Da de gjorde det, accelererede lastbilen og kørte zig-zag ind gennem folkemængden.

- I de næste 15 til 20 sekunder blev der skudt fra flere steder. Jeg ved ikke, hvem der skød på hvem, siger han ifølge AFP.

Der er ingen meldinger om, hvem motorcyklisten er, og hvad der efterfølgende er sket med vedkommende, men fra sin balkon kunne Richard Gutjhar se panikken sprede sig.

- Lige efter så jeg selv 12 lig, og der stod det allerede klart, at der ville komme flere, siger han.

Video viser politiet skyde mod førehuset

I en anden video, der er optaget efter, at lastbilen er blevet stoppet, nærmer to franske politifolk sig lastbilen, mens de løsner adskillige skud.

En af betjentene går hen mod førehuset, men da han nærmer sig døren i højre side, lyder det som om, der bliver skudt mod ham.

Han løber med det samme i dækning langs lastbilens højre side, mens hans kollega bliver ved med at affyre skud mod førerhuset.

Efter yderligere et par sekunders ildkamp dør skudene ud, mens betjenten, der tilsyneladende var tæt på at blive skudt, lyser ind af ruderne med en lommelygte, samtidigt med at flere betjente nærmer sig.

Af videoen fremgår det ikke, om gerningsmanden dør af skudvekslingen, og om det, der umiddelbart ser ud til at være et skud mod betjenten, er affyret af den formodede gerningsmand i førerhuset.