Medie: Kampfly skyder militærhelikopter ned i Ankara

Der er meldinger om kaotiske tilstande natten til lørdag i de største byer i Tyrkiet.

Et tyrkisk F-16-kampfly har nedskudt en militærhelikopter, som angiveligt blev brugt af formodede kupmagere i hovedstaden Ankara.

Det melder tv-kanalen NTV ifølge Reuters.

Der har tidligere være meldinger om, at militærhelikoptere angreb tv-stationen Turksats hovedkvarter i Ankara. Også den tyrkiske sikkerhedstjenestes hovedkvarter skulle være blevet angrebet af helikoptere.

Et formodet militærkup er natten til lørdag i gang i Tyrkiet, og det er meget vanskeligt at verificere oplysningerne.

Det er ikke klart, hvem der står bag forsøget på at komme til magten.

Flere højtstående militærfolk siger, at det er en mindre del af militæret, der står i spidsen for kuppet mod præsident Recep Tayyip Erdogan.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters har de øverstkommanderende i både Tyrkiets specialstyrker og den såkaldte førstebrigade, der har ansvaret for blandt andet Istanbul og andre vestlige områder i Tyrkiet, sagt, at der "ikke er grund til bekymring."

Tusinder af mennesker er gĂĄet ud i gaderne i Istanbul og hovedstaden Ankara pĂĄ opfordring fra Erdogan og hans premierminister, Binali Yildirim.

- Nationen må samles på pladserne som svar på kupforsøget. Jeg har altid ment, at der ikke er nogen højere magt end folkets vilje, sagde Erdogan tidligere til tv-stationen CNN Türk.

Begivenhederne i Tyrkiet bliver fordømt af stats- og regeringschefer fra det meste af verden. De opfordrer til at respektere den folkevalgte tyrkiske regering.