Terror i Nice

Lars Løkke efter terror i Nice: Vi står sammen med Frankrig

Flere stats- og regeringsledere har allerede reageret på lastbilsangrebet i Nice, som kostede mindst 84 mennesker livet.

Danmark står sammen med det franske folk og kalder torsdagens angreb for 'et angreb på os alle'.

Det skriver den danske statsminister Lars Løkke Rasmussen på Twitter i kølvandet på terrorangrebet i Nice, som indtil videre har kostet 84 mennesker livet og såret endnu flere. 

Formanden for Det Europæiske Råd, Donald Tusk, har også kommenteret det voldsomme angreb, som fandt sted torsdag aften.

Rådsformanden opholder sig til et topmøde i Mongoliet, og på sin Twitter-profil har Donald Tusk lagt et billede op, hvor de europæiske og asiatiske ledere viser deres respekt for ofrene i angrebet.

- Det er en tragisk paradoks, at målet for angrebet i Nice er mennesker, som fejrer frihed, lighed, broderskab, skriver Donald Tusk.

Den belgiske udenrigsminister, Didier Reynders, der også deltog på mødet, beskriver ifølge Reuters angrebet som "barbarisk".

Den tyske forbundskansler Angela Merkel siger til Reuters, at Tyskland står side om side med Frankrig i kampen mod terrorisme. Hun er overbevist om, at man vil vinde kampen, selvom det er hårdt.

Danmarks udenrigsminister Kristian Jensen deltog ligeledes på mødet.

- Jeg tror vi alle er knust over endnu en gang at se et angreb på uskyldige mennesker har kostet så mange liv. Det giver os kun endnu mere grund til at arbejde tæt sammen kloden rundt for at bekæmpe terrorisme og dem, der villige til at gøre den slags ting, siger Kristian Jensen.

Den nyudnævnte udenrigsminister i Storbritanien Boris Johnson skriver på Twitter:

- Er chokeret efter de rystende begivenhederne i Nice og det forfærdelige tab af liv.

Den forhenværende præsident og nuværende premierminister i Rusland Dmitry Medvedev skriver på Twitter, at han har den dybeste medfølelse med ofrene og de pårørende:

- Mine dybeste kondolencer til Frankrig og dem, som har mistet livet og pårørende i det afskyelige terrorangreb i Nice.

Han skriver også, at vi skal besvare disse angreb med magt, da det er det eneste sprog terroristerne forstår:

- Europa og Asien må stå sammen i kampen mod terrorisme. Terroristerne og bagmændene forstår kun brug af magt, og derfor skal vi bruge den, skriver han.

Obama fordømmer angreb

Den amerikanske præsident, Barack Obama, udtaler i en skriftlig erklæring, at han fordømmer angrebet.

- Vores tanker og bønne er med familierne og andre pårørende til de dræbte, og vi ønsker, at alle de sårede må komme sig helt, siger Obama.

Han oplyser til at stå sammen og fortæller, at han har bedt sine folk stå til rådighed for at hjælpe de franske myndigheder i efterforskningsarbejdet, hvis de ønsker det.

- På denne Bastilledag bliver vi minder om den ekstraordinære modstandskraft og demokratiske værdier, som har gjort Frankrig til en inspiration for hele verden, og vi ved, at karakteren i den franske republik vil bestå længe efter dette forfærdelige og tragiske tab af liv, lyder det fra Barack Obama.

Også den demokratiske præsidentkandidat Hillary Clinton skriver på Twitter:

- Alle amerikanere står stækt i solidaritet med franskmændene, og vi siger med en stemme: Vi vil ikke lade os skræmme, skriver hun.

Justin Trudeau, premierminister i Canada, reagerer også på terrorangrebet i Nice: